Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Visdom er som humør – det er en tilstand alle kan opleve

Tor Nørretranders’ nye bog ”Hul igennem” undersøger, hvordan man opnår visdom, der både styrker forholdet til medmennesker og til en planet i krise.

"Hul igennem" af Tor Nørretranders udkommer den 25. maj på forlaget People's. Foto: David-Leth-Williams.

- Der er forskel på personlighedstilstand (’state’) og personlighedstræk (’trait’), og visdom fremkommer ved det første. Det er noget, man veksler imellem, det er ikke et personlighedstræk, siger Tor Nørretranders.

I forbindelse med udgivelsen af hans nye bog ”Hul igennem – Verdslig visdom og ærefrygtens gåsehud” der udkommer den 25. maj på forlaget People’s, har vi spurgt, hvad han vil med bogen, for emnet virker umiddelbart højtflyvende og svært tilgængeligt.

Bogen handler om, hvordan man som menneske får forbindelse til en planet, der er i krise, og er på mange måder klassisk ’Nørretrandersk’; den kommer vidt omkring og har store ambitioner, men den formidles i letgenkendelige budskaber, de fleste kan forstå og relatere til.

Og visdomsbegrebet spiller en hel central rolle:

- Det helt afgørende er, at visdom er opnåeligt for alle. Man kan øve sig på det, og bliver bedre til det, det er ikke forbeholdt de få. Det giver os alle en moralsk forpligtelse til hele tiden at prøve at blive mere vise og overskride sine horisonter, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: