Otte milliarder mennesker. Tørke. Faldende biodiversitet. Mundene bliver flere, maden mindre og kloden mere udpint. Ligningen går ikke op.
Derfor kigger industrien og forskningsverden nu mod de store landvindinger indenfor bioteknologi, som muliggør større effektivitet og potentialet for en mere bæredygtig balance. Nøglen er genmodificeret bioteknologi. Eller nærmere bekendt genmodificerede organismer, GMO.
Der er nye dilemmaer, som opvejer effektivitetens fordele overfor risikoen for uforudsete problemer ved bioteknologi.
Bjarke Bak Christensen, institutdirektør, DTU Bioteknologi
Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) inviterede derfor til Tech Talk om GMO's risici og potentiale for at skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem 22.november.
Ledende forskere troppede op for at udfordre det skeptiske tankegods, som tidligere har aflivet muligheden for de bioteknologiske baner.
Men nu er det nye tider. GMO kan blive et afgørende forskningsfelt, revolutionere fødevareindustrien og blive virksomhedernes bedste ven.
💡 Vil du have hele historien?
Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.
Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.
Har du allerede abonnement? Log ind her: