Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Brexit skaber fremskridt: Tre danske universiteter topper Horizon Europe

Tre danske universiteter er på top10 over universiteter, der modtager mest tilskud fra Horizon Europe. Ekspert mener, at det skyldes de engelske universiteters Brexit-fravær.

Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet er blandt de ti universiteter, der modtager flest midler fra Horizon Europe. Foto: iStock/Zerbor

I 2018 var Københavns Universitet det eneste danske universitet blandt de ti universiteter, der modtog flest tilskud fra EU’s rammeprogram for forskning og innovation; nu er der indtil videre tre.

Det drejer sig om Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Aarhus Universitet (AU) og Københavns Universitet (KU), der tilsammen har modtaget 212 mio. euro.

Det fremgår af en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet over Danmarks deltagelse i de første to år af Horizon Europe – EU’s rammeprogram for forskning og innovation.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: