Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Ny viden

Dansk ludomaniforskning får vital vitaminindsprøjtning

Nyt forskningscenter skal udvikle dansk ludomaniforskning. Centeret forankres på Aarhus Universitet og har modtaget 12 mio. kroner i støtte af spilindustrien.

Dansk LudomaniKomité får 12 mio. kroner i forskningsstøtte af spilindustrien. Foto: iStock/sanjeri

I dag offentliggøres etableringen af forskningscenteret Dansk LudomaniKomité.

Komitéen har modtaget 12 mio. kroner fra spilleindustrien til forskning i ludomani de kommende tre år, og pengene er doneret af Kindred Group, Danske Spil, Spilnu.dk, Mr Green og Betsson Group, der alle har licens hos den danske spillemyndighed.

Både Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Aalborg Universitet er repræsenteret i Dansk LudomaniKomités bestyrelse ved erfarne forskere og eksperter med kendskab til feltet, og centeret forankres på Aarhus Universitet:

- Institut for Klinisk Medicin glæder sig til at huse Dansk LudomaniKomité. Det glæder os, at spilleselskaberne bidrager til at være en del af løsningen, og vi ser nu frem til at hjælpe et forskningsområde godt på vej, der i mange år har haft det svært, siger Jørgen Frøkiær, institutleder, professor, dr.med. på Aarhus Universitet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: