Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Ny viden

Stort RUC-projekt skal finde robuste løsninger til den offentlige sektor

Et stort EU-projekt på RUC skal forske i dynamiske og innovative løsninger til den offentlige sektor i en tid med flere kriser.

RUC Roskilde Universitets Center

Finanskrise, tørker og oversvømmelser, flygtningestrømme, COVID-19 og krigen i Ukraine er nogle af de seneste eksempler på kriser, som offentlige sektorer verden over har været nødt til at håndtere.

Hver krise har 'disruptet' den offentlige sektors evne til at levere stabil offentlig service såvel som planlagte systemiske ændringer, og det er løsninger på sådanne udfordringer som det nye internationale EU-forskningsprojekt, med professor Jacob Torfing fra Roskilde Universitet i spidsen, skal forske i.

Projektet med titlen ROBUST har modtaget tre millioner euro fra EU's Horizon Europe-program.

- I dag er der nærmest permanent krisetilstand, idet den offentlige sektor rammes af mange hyppige og overlappende kriser, der forøger turbulensen i samfundet, som i forvejen er høj grundet globaliseringen, den teknologiske udvikling og de grænser, naturen sætter for vores vækstmodel, siger Jacob Torfing, og fortsætter.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: