Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Ny viden

Leo Pharma runder milepæle og ser frem mod ambitiøs transformation

ÅRET DER KOMMER. De kliniske forsøg lover godt, mens ambitionerne stiger i Leo Pharma. Medicinalvirksomheden sætter ord på året der gik og deler ambitionerne for årene, der kommer.

Leo Pharmas Jörg Möller, Executive Vice President, Global Research & Development, deler ambitionerne for året, der kommer. Foto: Steve Hockstein/HarvardStudio.com

 De kliniske forsøg lover godt på den dermatologiske udviklingsfront for Leo Pharma – og der er endnu flere lovende takter for årene, der kommer.

Ambitionerne er nemlig tårnhøje, og det samme er forskningsresultaterne, lyder det fra Jörg Möller, der er executive vice president for afdelingen Global Research & Development i Leo Pharma.

I den helt spæde start af 2023 deler han medicinalvirksomheden største forskningsresultater for det afsluttede 2022-kaptiel og ser frem mod både 2023 og 2030.

Leo Pharma kort fortalt

Medicinalvirksomheden Leo Pharma arbejder for at udvikle og styrke produkter, programmer og behandling indenfor medicinsk dermatologi.

Virksomheden blev stiftet i 1908 og har i dag mere end 700 forskere og specialister, der arbejder med forskning, udvikling og registrering af nye lægemidler og behandleringer.

Kilde: Leo Pharma.

Hvad er jeres største forskningsresultater i 2022? 


Leo Pharma er i gang med en ambitiøs transformation.

 Jörg Möller, executive vice president, Global Research & Development

-Jeg vil pege på tre forskellige resultater startende med positive data fra IL-22R fase 2a proof-of-concept-studiet, som vi modtog i løbet af sommeren, og som – om end yderligere studier naturligvis er nødvendige – bidrog med værdifulde data om effektivitet og sikkerhed til vores pipeline-aktiviteter, siger Jörg Möller.

De første studier i fase 2 lover altså godt for sikre fremtidens projekter. Og på andre fronter er man endnu tættere på selve markedet.

-Dernæst vil jeg nævne resultaterne fra fase 3 ECZTRA 6 forsøget i september, der førte til EU-godkendelsen af at udvide brugen af Adtralza® (tralokinumab) til unge (12-17 år), og som udgør en milepæl for os, siger forsknings- og udviklingschefen.

Læs også: Leo Fondet løfter sløret: Millionuddelinger og nye virkemidler skal styrke globalt økosystem

Adtralza er et lægemiddel til behandling af voksne og børn over 12 år med moderat til svær atopisk dermatitis, som også bliver kaldt eksem, hvor huden er kløende, rød og tør. Lægemidlet bliver anvendt til patienter, som ikke kan anvende behandling direkte på huden, eller hvor den behandling ikke er tilstrækkelig.

-Og endelig vil jeg fremhæve resultaterne fra DELTA 1 fase 3 klinisk forsøg med delgocitinib til behandling af voksne patienter med kronisk håndeksem, som vi modtog for ikke længe siden. Studiet opfyldte alle primære og afgørende sekundære endepunkter og repræsenterer et væsentligt næste skridt i at bringe en potentiel ny, innovativ behandling til patienter, der lider af denne invaliderende sygdom, forklarer Jörg Möller.

Hvad er jeres største forskningsprojekter i 2023?

-Som alt ser ud nu, vil det være fortsat støtte til tralokinumab samt til delgocitinib til behandling af kronisk håndeksem hos voksne, hvor vi afventer næste sæt data fra de kliniske DELTA 1 fase 3 studier og for de igangværende DELTA 2 fase 3 studier, siger Jörg Möller.

Hvad er den/de største og sværeste udfordringer frem mod 2030?

-Leo Pharma er i gang med en ambitiøs transformation, hvor vi udvider vores portefølje med flere nye innovative behandlinger, og hvor vi ændrer måden, vi opererer på globalt. Denne transformation – som også kan omfatte en børsnotering – vil kræve fortsat målrettet fokus og eksekvering af vores strategi, fortæller Jörg Möller og breder perspektivet ud:

-Og så i det hele taget det faktum, at verden er et svært sted at være lige nu. Med krig i Ukraine, inflation, politisk ustabilitet i mange lande, klimaudfordringer og meget mere er der en stor grad af uforudsigelighed i verden lige nu, hvilket kræver en høj grad af smidighed og tilpasningsevne. Det er selvfølgelig ikke specielt for Leo Pharma, men det er en situation, som alle oplever, slutter han.

Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022

Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.