Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Ny national portal giver danske forskere lettere adgang til supercomputere

Portalen giver enklere muligheder for at bruge forskellige supercomputersystemer i Danmark og EU, og tests under projektets pilotfase begejstrer forskere.

Danske forskere kan nu få adgang til et uhørt stort netværk af supercomputere. Foto: iStock/Dragos Condrea.

Når danske forskere undersøger fjerne galakser og stjerner, optimerer bæredygtigt byggeri eller udvikler ny medicin, har de ofte brug for supercomputere til at lave store beregninger.

Supercomputere bruges primært af specialister, men ved hjælp af en ny national portal kan danske forskere nu lettere få adgang til supercomputeres regnekraft.

Bag initiativet til den nye portal står The Danish e-Infrastructure Cooperation (DeiC), som er et samarbejde mellem danske universiteter og Uddannelses- og Forskningsministeriet, der arbejder for at sikre adgang til nationale og europæiske supercomputere, også kaldet HPC-tjenester (High Performance Computing).

Den nye portal, der har fået navnet DeiC Integration Portal, er blevet til i et samarbejde mellem AU, DTU og SDU - og efter to års udvikling er den nu gået i luften:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: