Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Statens mand tør tage magten i med- og modvind

FORSKNINGENS MAGTELITE. Anders Eldrup har siddet på nogle af landets tungeste og mest magtfulde positioner og fletter nu sin erfaring sammen på toppen af Innovationsfonden til at dirigere den strategiske retning for forskning. Det placerer ham som nummer to på Science Reports liste over forskningens magtelite.

Erhvervsmand, embedsmand og formand for Innovationsfonden Anders Eldrup indtager andenpladsen på Science Reports liste over magteliten i forskningsverden. Foto: Innovationsfonen.

Anders Eldrup. Han er blevet kaldt både budgetbisse, grøn godfather og omstillingens frontløber. En magtfigur født i det forrige århundrede, som har været med til at føre os fra Dong Energys vindmølle invasion til de højeste politiske poster i magtens maskinrum med rådighedsbeløb i milliardklassen.

-Hm. Ja, det er ikke noget onemanshow. En står foran, men det er et produkt af diskussioner og samarbejde, siger Anders Eldrup tankefuldt om sin magt, bedrifter og muligheder for at forme forskning og samfundet

Han er i høj grad statens mand med magten til at formulere, hvilken vej forskningen på mange måder skal gå.

Christoph Ellersgaard, sociolog, professor og magtforsker

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: