Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Ny viden

Ukrainske flygtninges mentale helbred skal undersøges til bunds

Et forskningsprojekt om ukrainske flygtninges mentale helbred støttet af MaryCentret, har nu fået bevilling til at udvide dataindsamlingen. Målet er at forbedre vilkårene for ukrainske flygtninge i Danmark.

Ukrainske flygtninges mentale helbred skal nu undersøges indgående. Foto: iStock/MarianVejcik

En stor del af de flygtninge, der er kommet til Danmark fra Ukraine, er påvirket mentalt af de voldsomme traumatiske oplevelser, de har været igennem. En del af dem rapporterer om så store traumer, at de vil have brug for behandling.

Men samtidig har størstedelen af ukrainerne en evne og vilje til at komme i arbejde og bidrage til det danske samfund - også selvom sproget er en barriere og de jobs, de ansættes i, sjældent matcher deres kompetencer.

Det viser en stikprøve-undersøgelse på 500 ukrainske flygtninge fra et pilotprojekt fra Institut for Psykologi på det Samfundsvidenskabelige Fakultet, ledet af lektor Karen-Inge Karstoft.

MaryCentret støttede projektet med midler i 2022. Og resultaterne på baggrund af knap 100 besvarelser er nu så lovende, at Carlsbergfondet har bevilget 1.285.000 kr. til at udvide dataindsamlingen, skriver centret.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: