Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

25 dristige projekter får 49 mio. kr. fra Lundbeckfonden

Der er krudt til nytænkende og eksperimenterende hjerneforskning over hele landet. 25 vovehalse fra danske universiteter og hospitaler lander LF Experiment-bevillinger for 48,9 mio. kr. til at gennemføre risikovillige projekter.

Bevillingsmodtagerne fra LF-Experiment 2022. Foto: Lundbeckfonden.

Det er ikke simpel raketvidenskab – men neurovidenskab.

For fjerde år i træk skyder Lundbeckfonden nytåret ind med en stribe millionbevillinger til særligt dristige projekter. Der er tale om særligt vovede projekter med tilstrækkelig innovations-flyvehøjde, kort lunte og hurtig affyring, hvor nogle vil ende som fusere, men som alle har potentialet til at bryde med traditionelle forståelser inden for videnskaben.

De 25 forskere, der modtager årets eksperimenterende forskningsbevillinger fra Lundbeckfonden, befinder sig forskellige steder i karrieren – alt lige fra postdoc- til professorniveau. Nu skal de næste to år fyres af i jagten på at lykkes med de vilde ideer i laboratorierne og klinikkerne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: