Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aarhus får ny doktor med speciale i traumatiske oplevelser

Jaimie Lorenne Gradus, har den 14. september fået en medicinsk doktorgrad ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han forsker i, hvordan både det fysiske og psykiske helbred bliver påvirket hos mennesker, der har været udsat for alvorlige, stressende og traumatiske hændelser.

Jaimie Gradus er ansat ved både Boston University og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og på Aarhus Universitetshospital og han forsvarede i sidste uge sin doktordisputats.

Jaimie Gradus har undersøgt, hvordan stressende og traumatiske oplevelser og psykiatriske lidelser relateret hertil efterfølgende påvirker folks fysiske og psykiske helbred. Den nye doktor har blandt andet undersøgt dødeligheden blandt denne patientgruppe med særlig fokus på selvmord.

Jaimie Gradus’ epidemiologiske forskning giver forskere og klinikere indsigt i de mulige negative konsekvenser af stressende, traumatiske hændelser. På den baggrund kan man på længere sigt forhåbentlig udvikle forebyggende interventioner, som kan iværksættes over for de stressramte personer.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.