Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aarhus-forsker får 18 mio. kr. fra ERC til kampen mod virus

Søren Riis Paludan, professor på Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, har netop modtaget et ERC Advanced Grant på 18,7 mio. kr. fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Bevillingen giver ham mulighed for at tage forskningen i nye immunologiske mekanismer til nye højder.
 
Det Europæiske Forskningsråd uddeler kun ERC Advanced Grants til de dygtigste etablerede forskere, der søger langsigtet finansiering til at forfølge et banebrydende højrisikoprojekt. Sådan en bevilling har Søren Riis Paludan netop fået.
 
Søren Riis Paludan og hans kolleger forsker i virusinfektioner og undersøger, hvordan virus undviger kroppens immunforsvar og dermed fremmer etablering af infektion og potentielt sygdomsudvikling. Deres forskningsresultater vil kunne afsløre fundamentalt nye immunologiske mekanismer. Og den viden kan anvendes i fremtidig udvikling af vacciner og behandling af fx infektioner, autoimmune sygdomme og kræft.
 
Den store bevilling gør det muligt for Søren Riis Paludan, som for nyligt har modtaget Novo Nordisk Fondens Distinguished Investigator-stipendie, at søsætte nye store og ambitiøse grundforskningsprojekter.

Forsiden lige nu:

Ligestillingen halter i dansk life science

I life science-industrien er flertallet af lønmodtagerne kvinder, men fordelingen går ikke igen i bestyrelser eller blandt direktører. Begge steder er hver femte en kvinde, viser en ny analyse af Pharmadanmark.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.