Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aarhusiansk hybridburger vinder stor forskningspris

To forskere fra Erhvervsakademi Aarhus står bag en banebrydende hybridbruger af halvt kød og halvt grønt. Projektet har givet dem Erhvervsakademiernes forskningspris 2022.

Departementschef Hanne Meldgaard fra Uddannelses- og Forskningsministeriet overrakte prisen for årets forskningsprojekt 2022 på de danske erhvervsakademier til Svend Secher Dam (tv.) og Bjørn Petrat-Melin fra Erhvervsakademi Aarhus.

En burger, hvor bøffen består af halvt kød og halvt grønt.

Det er måske vejen til at få flere danskere til at spise mere grønt og samtidig reducere den samlede udledning af CO2. Netop sådan en burger blev skabt på Aarhus Erhvervsakademi sidste år.

Projektet hedder ”Bønner på bordet – bælgplanter i fødevarer” og er skrevet af de to lektorer Svend Secher Dam og Bjørn Petrat-Melin fra Erhvervsakademi Aarhus - det har nu vundet prisen for årets forskningsprojekt på de danske erhvervsakademier:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: