Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

‘Arkæologiens Oscar’ 2023 går til formidlingsstrateg

Moesgaard Museums arkæolog Pauline Asingh modtager i år den fineste anerkendelse inden for arkæologien – Erik Westerby-prisen – for sin mangeårige formidlingsindsats ved museet. Prisen overrækkes af Rane Willerslev på Nationalmuseet den 9. maj.

Pauline Asingh har siden 2006 forvandlet udstillingsformaterne på Moesgaard Museum med stor anmelderros og international hæder til følge. Foto: Moesgaard Museum.

Den største pris inden for arkæologi i Danmark, den prestigefyldte Erik Westerby-prisen, går i år til Pauline Asingh, der er arkæolog og leder af udstillingsudvikling på Moesgaard Museum.

Med prisen følger 100.000 kroner som anerkendelse for hendes enestående indsats inden for især formidling af arkæologi:

- Jeg er meget beæret og taknemmelig, og så er jeg især glad for, at prisen denne gang gives for formidlingen af forhistorien, for den er lige så vigtig som forskningen. Genstandene ligger jo og hopper i montrerne for at fortælle historier om fortidens mennesker, og det er så vigtigt, at de fortællinger er tilgængelige for mange og ikke kun en lille elite af fagfolk og andre nørder. Fortiden tilhører jo os alle, siger Pauline Asingh i en pressemeddelelse fra Nationalmuseet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: