Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Carlsbergfondet giver håndsrækning til trængte humanistiske fakulteter

Som en særlig håndsrækning til de humanistiske forskningsmiljøer, der længe har været pressede af besparelser og nedskæringer, vil Carlsbergfondet over de kommende tre år donere 90 millioner kroner til landets humanistiske fakulteter.

Det humanistiske fakultet på KU er blandt de fakulteter i landet, der modtager støtte fra Carlsbergfondet. Foto: KU

Carlsbergfondet giver 90 millioner kroner til særlig humaniorapulje ved de humanistiske fakulteter. Donationen skal udmønte sig i 45 fuldt finansierede ’Carlsberg Foundation Humanities PhD Fellowships’ over 3 år, som opslås og uddeles af de humanistiske fakulteter selv.

Der gives helt konkret 2 millioner kroner per stipendium, som retter sig mod talentfulde kandidater med selvvalgte originale humanistiske projekter.

Baggrunden for Carlsbergfondets beslutning om at donere 90 millioner kroner til humaniora i Danmark er, at den humanistiske forskning i en årrække har været under særligt pres både politisk og økonomisk.

Gentagne besparelser og nedskæringer på området har gjort det stadigt vanskeligere for unge talentfulde kandidater at påbegynde en humanistisk forskerkarriere. Det er en uheldig udvikling – både for de humanistiske forskningsmiljøer og for det danske samfund.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: