Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Carlsbergfondet skifter ud i bestyrelsen

Oldtiden møder nutiden, når professor Kim Ryholt tager plads i Carlsbergfondets bestyrelse. Han overtager den humanistiske stafet fra professor emeritus Carl Baches, når han rammer fondets aldersgrænse ved årsskiftet.

Professor Kim Ryholt kan fra 2024 tilføje bestyrelsesmedlem i Carlsbergfondet til sine roller som medlem i Den rådgivende Universitetsforsamling på Københavns Universitet og Akademisk Råd. Foto: Petra Hogenboom.

Nytænkning, diversitet og talent i dansk grundforskning. Det er ifølge professor i egyptologi på Københavns Universitet Kim Ryholt koden til et stærkt samfund og forskningsmiljø.

Det er ikke den mest umiddelbare råde tråd til hans forskning i blandt andet oldtidsmanuskripter, antikvitetshandel og museologi. Men det er netop en kombination af internationalt erfaring, ledelsesindsigt og særegent indblik i oldtidens kulturelle og historiske kontekst, som har åbnet døren til Carlsbergfondet for Kim Ryholt.

Det er medlemmer af Videnskabernes Selskabs, som med andre ord har valgt Kim Ryholt som nyt bestyrelsesmedlem i Carlsbergfondet fra 1. januar 2024, oplyser Carlsbergfondet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: