Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Carlsbergfondet uddeler 400 millioner kroner til skelsættende forskningsaktiviteter

Carlsbergfondet giver 400 mill. kroner til forskningsprojekter om bl.a. børnemedier og bardehvaler. Især post.doc-projekter og nyansatte lektorer er blevet tilgodeset.

Et af de forskningsprojekter Carlsbergfondet støtter, skal undersøge fartøjers støjpåvirkning på bardehvaler i europæiske farvande. Foto: iStock/Gerald Corsi

Carlsbergfondet har netop uddelt små 400 millioner kroner til forskning, der skal tilvejebringe nye, vigtige indsigter i så forskellige emner som betydningen af børnemedier siden 1980erne, brug af medicinsk viden i oldtidens assyriske templer og fartøjers støjpåvirkning på bardehvaler i europæiske farvande.

- Jeg vil gerne ønske alle forskere stort tillykke med bevillingen. Med uddelingen til forskere på alle karrieretrin følger vi Carlsbergfondets strategiske målsætning om både at tage vare på generationsskiftet i dansk forskning og understøtte forskningsmiljøernes muligheder for at levere banebrydende resultater inden for naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab i Danmark, siger Carlsbergfondets bestyrelsesforkvinde Majken Schultz i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Jeg glæder mig til at følge de mange visionære projekter, som nu vil blive igangsat på både danske og internationale universiteter.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: