Med under et år til næste folketingsvalg har formanden for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, S-profilen Christine Antorini, valgt at træde ud af politik.
I stedet skal hun være direktør i Novo Nordisk Fondens nye store læringscenter satsning, LIFE, der har som mål at at løfte undervisningen i naturvidenskabelige fag for børn og unge i hele landet både fra grundskolen og op til ungdomsuddannelserne.
– Jeg har været virkelig glad for min tid som politiker, hvor jeg har været med til at forme Danmarks uddannelses- og forskningspolitik. Nu får jeg mulighed for at bruge min viden og erfaring fra uddannelsesverdenen i praksis, siger Christine Antorini i forbindelse med sit jobskifte.
Christine Antorini har tidligere været vært på DR2 Deadline og i mange år været i Folketinget for Socialdemokratiet. I perioden 2011-2015 var hun undervisningsminister og stod bag den omdiskuterede folkeskolereform. Siden valget i 2015 har hun været formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg. Senest har hun også været en af drivkræfterne bag socialdemokraternes inspirationskatalog til fremtidens forskning og uddannelse “Vi lever viden af viden i Danmark.
LIFE vil være et væsentligt bidrag til, at børn og unge i hele landet bliver engagerede i naturfaglige forløb.
Christine Antorini glæder sig til at kommer i gang med sit nye job:
– LIFE vil være et væsentligt bidrag til, at børn og unge i hele landet bliver engagerede i naturfaglige forløb. Det glæder jeg mig utroligt meget til at kaste mig over sammen med holdet af læringskonsulenter og forskere, der bliver en del af LIFE, siger hun.
Budget på 1.6. mia. kr.
LIFE står for Læring, Inspiration, Fascination og Engagement og søsættes med en bevilling på 123 mio. fra Novo Nordisk Fonden, som skal dække opstarten af centret de første to år. Herefter er det hensigten, at bevillinger på op til i alt knapt 1,6 mia. kroner skal finansiere centrets aktiviteter de næste 10 år, samt at LIFE bliver etableret som en selvstændig fond, når etableringsfasen er gennemført.
– Med LIFE vil vi sammen med skolerne inspirere til virkelighedsnær og eksperimenterende naturfagsundervisning i ordets bredeste forstand. Forundringsparathed, skaberglæde og nysgerrighed er omdrejningspunktet for en langsigtet indsats for at styrke STEM-fagene og naturvidenskabelig dannelse, siger Christine Antorini.
Birgitte Nauntofte der er adm. direktør i Novo Nordisk Fonden, er ligesom hovedpersonen selv glad for Christine Antorinis jobskifte:
– Jeg er ovenud glad for, at Christine Antorini har påtaget sig den vigtige opgave at stå i spidsen for udviklingen af LIFE. Hendes store viden og begejstring for undervisning og læring er det helt rigtige match til dette job, siger hun.
Fakta om LIFE:
Læringscentret LIFE vil komme til at omfatte en digital platform med bl.a. virtuelle laboratorier, spil og læringspakker, et fysisk læringscenter i Lyngby samt mobile laboratorier etableret i specialbyggede lastvogne, der vil komme rundt til skoler i hele landet. Når initiativet er fuldt indfaset, vil ca. 100.000 børn og unge hvert år enten få besøg af de mobile laboratorier eller komme på besøg i læringscentret. Det er forventningen, at omkring en halv million elever hvert år vil benytte sig af de digitale læringsforløb.
Ambitionen med LIFE:
1) at sætte nye standarder for anvendelsesorienteret naturfagsundervisning i Danmark ved at tilbyde undervisningsforløb, der er vedkommende for elever og undervisere, og som inddrager eksperimenter med udgangspunkt i forskeres og virksomheders autentiske problemstillinger.
2) at sikre, at tilstrækkeligt mange og dygtige unge vælger uddannelse og karriere inden for det naturvidenskabelige felt, hvor Danmark har markante styrkepositioner og potentialer.
3) at den kommende generation får den nødvendige viden til at kunne forholde sig kritisk og kreativt til de muligheder, der knytter sig til en hastigt accelererende videnskabelig og teknologisk udvikling.
Læs mere om LIFE her: www.life.dk
Forsiden lige nu:

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen
Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
