Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Danmark samlede den europæiske elite inden for AI-forskning

DTU og KU stod forleden bag totalt udsolgt AI-workshop. Tanken var at give plads til reel vidensdeling og intensiveret samarbejde i det europæiske AI-miljø.

DTU og KU har netop afholdt en udsolgt workshop der samlede hele Europas AI-elite. Foto: Hanne Kokkegård, DTU Compute.

For 90 år siden var København centrum for Niels Bohrs forskning inden for kvantefysik, og folk kom langvejs fra for at være med. Det er lidt samme ambitioner, som forskere fra DTU Compute og Datalogisk Institut på Københavns Universitet går med inden for den særlige gren af AI kaldet generative modeller.

Det vil sige, AI-værktøjer til at analysere de bagvedliggende mekanismer i kunstig intelligens, så vi bedre kan forstå, hvorfor AI giver et bestemt resultat.

85 AI-forskere har netop været samlet i to dage for at blive klogere og udveksle viden om AI-modeller i de selvsamme bygninger i Carlsberg Akademi i Valby, hvor Niels Bohr boede i godt 30 år frem til sin død i 1962. 

Projektet har fået navnet ’Genu.ai’, og det helt særlige ved workshoppen var, at den kun havde plads til 85 deltagere. Det var et helt bevidst valg.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: