Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 78 mio. kroner til 28 forskertalenter

28 lovende, yngre forskere modtager hver en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond gennem Inge Lehmann-programmet. Programmet har til formål at fremme mere ligestilling i forskningsmiljøer i Danmark.

Maja Horst, bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond, er stolt over at styrke talentmassen i dansk forskning. Foto: DFF.

28 forskere kan nu sætte gang i nye spændende forskningsprojekter, efter at de har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Pengene til de talentfulde forskere kommer fra forskertalentprogrammet Inge Lehmann, som er en del af den politiske aftale om forskningsreserven for 2022.

Programmets formål er at styrke talentudviklingen i dansk forskning og fremme en mere ligelig kønsbalance af forskningsmiljøerne i Danmark med fokus på de karrieretrin, hvor uligheden sætter ind.

- Jeg er glad for, at 28 dygtige forskere nu har fået mulighed for at sætte gang i deres forskningsprojekter. Vi ønsker at styrke excellent, dansk forskning og har med Inge Lehmann-programmet fokus på at fremme talentmassen i dansk forskning og styrke karrieremulighederne for nogle af de allerdygtigste forskere på de tidlige karrieretrin, siger Maja Horst, bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond, i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: