Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Få overblikket – her er årets nobelpristagere

Forskningsverdens fremskridt i 2022 er blevet finkæmmet, og den sidste nobelpristager er kåret. Science Report giver et overblik over pristagernes gennembrud indenfor abemenneskets evolution, molekylær Lego, magtkritik og finanskriser.

The Nobel Peace Center, Oslo, Norway.

121 år, 800 personer og tilsvarende årlige medaljer og præmiepenge på 10 millioner svenske kroner svarende til knap syv millioner danske kroner.

Det er den hæderlige tidslinje frem til årets nobelpriser, der hylder videnskaben bredt fra en kemisk dansk milepæl, en ny æra i kvantefysisk, magtkritik, litterær afspejling af ulighed til historiske afsløringer af økonomisk krise og evolutionære opdagelser i homo sapiens genomen, vores genetiske arvemasse.

Nobel-Komiteen er med andre ord nået i mål med at samle en videnskabelig skattekiste af årets mest bemærkelsesværdige videnskabelige indsatser på tværs af litteratur, kemi, fysik, medicin og fysiologi, fred og økonomi.

Den sjette og sidste nobelpristager for 2022 er nemlig nu fundet. Nobelstiftelsen tildeler tre amerikanske økonomer årets Nobelpris i økonomi for deres forskning i banker og finanskriser. Det oplyser Nobel-komiteen mandag.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: