penge & Navne

DIIS forsker vinder endnu en pris for film om immigranter

Seniorforsker hos DIIS, Sine Plambech, har vundet en pris for sin film og thailandske immigrantkvinder i Thy

Af - 28. november 2018

Få Science Reports nyhedsbrev
Tilmeld dig gratis

Den danske forsker Sine Plambech har vundet endnu en international pris for sin film Hjertelandet. Denne gang er der tale om prisen for bedste antropologiske feature film ved det årlige møde i American Anthropologist Association.

Ved mødet deltager over 6000 antroprologer og det er verdens største forsamling antropologer.

Ved uddelingen af prisen blev der især lagt vægt på, den grundige research i migrations temaet, den antropologiske relevans og at den er med til at skabe ny antropologisk viden.

Filmen er co-instrueret med Plambech’s mand Janus Metz og er baseret på Plambechs forskning i migration. Den foregår i Thy i Nordvestjylland. Her bor over 900 thaikvinder, der alle er gift med danske mænd. Det hele startede for 25 år siden, hvor Sommai – en tidligere sexarbejder fra Thailand – blev gift med den lokale jyde Niels. Hun har siden da hjulpet adskillige kvinder fra sit hjemland til Danmark for at blive gift og skabe sig et nyt liv. Dokumentarfilmen følger nogle af disse par gennem mere end 10 år (2006 til 2017), hvor håbefulde thaikvinder, der søger en bedre fremtid, slår sig ned i dette tyndt befolkede område i Jylland med deres danske mænd, som ellers levede i ensomhed.

Det er den anden pris Plambech og Metz vinder på kort tid. I starten af Oktober kunne de gå på scenen i Zurich’s operahus og modtage en af de største europæiske filmpriser, The Golden Eye, i Zurichs Operahus ved Zurichs Internationale Film Festival.

Ud over de to tidligere nævnte priser er filmen inviteret til en lange række film festivaler i det kommende år, til visning ved FN og på universiteter i USA, Europa og Asien. Hjertelandet er solgt til BBC og en række internationale TV-stationer.

Filmen er baseret på Plambech’s felarbejde, som i sin tid blev støttet af Danmarks Frie Forskningsfond, under deres Sapere Aude program. Du kan læse om projektet her.

Få et tilbud på Science Report til dig eller din organisation

Udfyld formularen og få et skriftligt tilbud

Modtag et tilbud Læs om abonnementspriser og muligheder

Allerede bruger - log ind

Science Report