Den danske forsker Sine Plambech har vundet endnu en international pris for sin film Hjertelandet. Denne gang er der tale om prisen for bedste antropologiske feature film ved det årlige møde i American Anthropologist Association.
Ved mødet deltager over 6000 antroprologer og det er verdens største forsamling antropologer.
Ved uddelingen af prisen blev der især lagt vægt på, den grundige research i migrations temaet, den antropologiske relevans og at den er med til at skabe ny antropologisk viden.
Filmen er co-instrueret med Plambech’s mand Janus Metz og er baseret på Plambechs forskning i migration. Den foregår i Thy i Nordvestjylland. Her bor over 900 thaikvinder, der alle er gift med danske mænd. Det hele startede for 25 år siden, hvor Sommai – en tidligere sexarbejder fra Thailand – blev gift med den lokale jyde Niels. Hun har siden da hjulpet adskillige kvinder fra sit hjemland til Danmark for at blive gift og skabe sig et nyt liv. Dokumentarfilmen følger nogle af disse par gennem mere end 10 år (2006 til 2017), hvor håbefulde thaikvinder, der søger en bedre fremtid, slår sig ned i dette tyndt befolkede område i Jylland med deres danske mænd, som ellers levede i ensomhed.
Det er den anden pris Plambech og Metz vinder på kort tid. I starten af Oktober kunne de gå på scenen i Zurich’s operahus og modtage en af de største europæiske filmpriser, The Golden Eye, i Zurichs Operahus ved Zurichs Internationale Film Festival.
Ud over de to tidligere nævnte priser er filmen inviteret til en lange række film festivaler i det kommende år, til visning ved FN og på universiteter i USA, Europa og Asien. Hjertelandet er solgt til BBC og en række internationale TV-stationer.
Filmen er baseret på Plambech’s felarbejde, som i sin tid blev støttet af Danmarks Frie Forskningsfond, under deres Sapere Aude program. Du kan læse om projektet her.
Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
