Den danske forsker Sine Plambech har vundet endnu en international pris for sin film Hjertelandet. Denne gang er der tale om prisen for bedste antropologiske feature film ved det årlige møde i American Anthropologist Association.
Ved mødet deltager over 6000 antroprologer og det er verdens største forsamling antropologer.
Ved uddelingen af prisen blev der især lagt vægt på, den grundige research i migrations temaet, den antropologiske relevans og at den er med til at skabe ny antropologisk viden.
Filmen er co-instrueret med Plambech’s mand Janus Metz og er baseret på Plambechs forskning i migration. Den foregår i Thy i Nordvestjylland. Her bor over 900 thaikvinder, der alle er gift med danske mænd. Det hele startede for 25 år siden, hvor Sommai – en tidligere sexarbejder fra Thailand – blev gift med den lokale jyde Niels. Hun har siden da hjulpet adskillige kvinder fra sit hjemland til Danmark for at blive gift og skabe sig et nyt liv. Dokumentarfilmen følger nogle af disse par gennem mere end 10 år (2006 til 2017), hvor håbefulde thaikvinder, der søger en bedre fremtid, slår sig ned i dette tyndt befolkede område i Jylland med deres danske mænd, som ellers levede i ensomhed.
Det er den anden pris Plambech og Metz vinder på kort tid. I starten af Oktober kunne de gå på scenen i Zurich’s operahus og modtage en af de største europæiske filmpriser, The Golden Eye, i Zurichs Operahus ved Zurichs Internationale Film Festival.
Ud over de to tidligere nævnte priser er filmen inviteret til en lange række film festivaler i det kommende år, til visning ved FN og på universiteter i USA, Europa og Asien. Hjertelandet er solgt til BBC og en række internationale TV-stationer.
Filmen er baseret på Plambech’s felarbejde, som i sin tid blev støttet af Danmarks Frie Forskningsfond, under deres Sapere Aude program. Du kan læse om projektet her.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
