Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

FMC er årets udenlandske virksomhed i Danmark

Torsdag aften fik FMC Coporation prisen som årets udenlandske virksomhed overrakt ved en middag i det amerikanske handelskammer i Danmark.

Prisen gives hvert år til en udenlandsk virksomhed i Danmark og gik i år til FMC der blandt andet forsker i plantebeskyttelsesmidler.

Ved overrækkelsen lagde talsmand for juryen, Jørgen Bardenfleth, særlig vægt på at FMC’s danske aktiviteter er i høj vækst, og at virksomheden har foretaget  målrettede investeringer i den danske planteindustri samt for deres strategiske valg om at placere deres europæiske hovedkontor og innovationscenter i Danmark.

– Både med opkøbet af Cheminova og DuPonts plantebeskyttelsesvirksomhed samt med oprettelsen af et nyt europæisk hovedkvarter og innovationscenter, har FMC vist en stærk tiltro til den danske landbrugsindustris økosystem og en dedikation til udviklingen af nye bæredygtige løsninger til industrien. Ved at indgå strategiske samarbejder om regional udvikling og investere målrettet i innovativ forskning, viser FMC, at de driver en global dagsorden via deres indsats i Danmark.

Hos FMC er de både glade for prisen og stolte af den – og de lægger ikke skjul på, at FMC forventer at vokse yderligere i de kommende år:

– Da vi for et par år siden valgte at placere vores nye innovationscenter for bæredygtige plantebeskyttelsesløsninger i Danmark, var det på baggrund af både det stærke, lokale biotekmiljø samt adgangen til en dygtig og højtuddannet arbejdsstyrke inden for forskning og udvikling. Vi har derfor også planer om at udvide vores aktiviteter i Danmark i takt med, at markedet for vores produkter vokser.

En global gigant

FMC Corporation har etableret et globalt forsknings- og udviklingscenter i Danmark, og i den forbindelse sin tilstedeværelse i Europa, med det formål at finde en alternativ vej inden for plantebeskyttelsesmidler.

I et interview her i Science Report tilbage i maj fortalte Niels Kristian Sørensen,  der er direktør for Biologicals Research blandt andet, at FMC har store forventninger til deres forskning og udvikling af de såkaldte plant biologicals:

– To hovedspor er lagt ud inden for plantebeskyttelse; den konventionelle ved hjælp af kemikalier, imens den nye alternative vej er plant biologicals, altså plantebiologiske metoder ved hjælp af mikrobiologi. Centeret i Hørsholm er etableret med en klar ambition om at udvikle den nye vej, siger Niels Kristian Sørensen.

To hovedspor betyder også to globale forskningscentre, hvoraf FMC altså har valgt at placere det ene i Danmark. Centeret beskæftiger 150 medarbejdere – 50 af dem sidder specifikt på forskning og udvikling.

FMC Corporation har en årlig omsætning på godt 15 milliarder kroner globalt, og på globalplan investerer virksomheden i omegnen af 8 procent af omsætningen, svarende til 1,2 mia. kroner, i forskning og udvikling. Og det betyder en væsentlig sum penge til forskning og udvikling i Danmark.

– Man kan roligt sige, at vi har en forventning om, at det her område kommer til at vokse. Omsætningen af de produkter, vi har ude og de nye, der kommer til, vil vokse markant højere end resten af forretningen de kommende år. Det vil selvfølgelig også smitte af på, hvor meget investering, det vil kræve, fortæller Niels Kristian Sørensen, der har store ambitioner på det her område.

Om Prisen
Prisen som Foreign Company of the Year uddeles hvert år af AmCham Denmark, det amerikanske handelskammer i Danmark, og er åben for alle internationale virksomheder i Danmark.

Prisen uddeles hvert år til en udenlandsk virksomhed, der har investeret i Danmark, og som har opnået ekstraordinære resultater på et eller flere af disse områder:

Vækst (i omsætning eller beskæftigelse)
Væsentlige investeringer
Strategiske partnerskaber
Udvikling/implementering af innovative løsninger
CSR og øget bæredygtighed

AmChams bestyrelse har udpeget en ekstern og uafhængig jury, der selvstændigt finder frem til årets vinder.
Juryen består af:

Sanna Suvanto-Haarsae, bestyrelsesforkvinde (Bo Concept, TCM, etc.),
Karsten Dybvad, adm. direktør for DI
Jørgen Bardenfleth, bestyrelsesformand for bl.a. Arkitema Architects (talsmand for juryen).

De øvrige finalister i feltet var:

McDonald’s
Roche
Willis Towers Watson

Forsiden lige nu:

Ligestillingen halter i dansk life science

I life science-industrien er flertallet af lønmodtagerne kvinder, men fordelingen går ikke igen i bestyrelser eller blandt direktører. Begge steder er hver femte en kvinde, viser en ny analyse af Pharmadanmark.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.