Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Fornem europæisk forskerpris tildelt nordjyde

Den allerbedste forskningsartikel inden for sit felt. Ph.d.-studerende ved Psykiatrien i Region Nordjylland Pirathiv Kugathasan har netop modtaget en stor og fornem pris for årets bedste forskningsartikel inden for epidemiologisk forskning ved European Psychiatric Association (EPA)’s årlige kongres i Warszawa.

Pirathiv har påvist, at dødeligheden hos patienter med skizofreni, der har haft en blodprop i hjertet, kan nedsættes. En konklusion som kan få afgørende betydning for visse psykiatriske patienter i fremtiden.

– Hvis man efter blodproppen intensivt behandler denne gruppe af patienter med forebyggende hjertemedicin, så kan man nedbringe dødeligheden ganske betragteligt for mange patienter, konkluderer Pirathiv Kugathasan.

Og det er altså den konklusion, der har givet ham prisen fra European Psychiatric Association (EPA), der er en sammenslutning af forskere inden for psykiatrien. Prisen er givet for hans artikel om forskningen, der blev bragt i det anerkendte amerikanske tidsskrift JAMA Psychiatry i efteråret 2018.

– Det er en meget stor ære at modtage sådan en pris. Det giver jo en lyst til at fortsætte med at forske, når man kan se, at det i sidste ende kan hjælpe nogle i forvejen udsatte patientgrupper, siger Pirathiv Kugathasan.

Ved overrækkelsen, der fandt sted i den polske hovedstad Warszawa, takkede Pirathiv Kugathasan også sine medforfattere heriblandt overlæge og lektor René Ernst Nielsen, der arbejder samme sted som Pirathiv Kugathasan i den nordjyske psykiatri. René Ernst Nielsen er også hovedvejleder for den Ph.d-studerende og overlægen er begejstret for, at prisen er tilfaldet netop denne unge forsker.

– Det er et stort cadeau til Pirathiv, og jeg håber, at prisen opleves som et rygstød, der kan være med til at skubbe unge forskere endnu længere frem. Det er på alle måder vigtig viden som Pirathiv tilvejebringer med hans forskning. Jo mere vi ved om psykiatriske sygdomme og årsagssammenhænge generelt, jo bedre kan vi behandle fremover, siger René Ernst Nielsen. 

Prisen uddeles årligt og gives til de forskere, der udgiver den bedste forskningsartikel inden for forskellige psykiatriske forskningsområder. Med prisen følger en kontant anerkendelse på 2000 Euro.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.