Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Fysiker er Årets Underviser på KU’s SCIENCE

Med prisen modtager Troels C. Petersen 75.000 kroner.

Fysiker Troels C. Petersen er Årets Underviser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU. Foto: KU

Fysiker Troels C. Petersen fra Niels Bohr Institutet er kåret som Årets Underviser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) på Københavns Universitet.

Det oplyser fakultetet på sin hjemmeside.

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet uddeler prisen for at hylde ”den gode undervisning, det gode undervisningsteam og den gode underviser”.

– Man skal anerkende, at undervisningen ikke bare er noget, man kan springe let over. Det er en super vigtig opgave, som potentielt har stor betydning for udviklingen af alle vores unge talenter, siger Troels C. Petersen.

Han tilføjer:

– Jeg synes dog, at der er en god udvikling i gang, hvor man førhen udelukkende ansatte folk for deres forskning, så interesserer man sig i dag også for deres undervisning.

Troels C. Petersen udbyder et kursus i statistik og et i machine learning. Ved siden af sin undervisning forsker Troels C. Petersen i eksperimentel partikelfysik. I 2012 var han en del af holdet, det opdagede Higgs-partiklen.

Alle studerende på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet kan indstille en underviser til prisen. Herefter bliver vinderen fundet af repræsentanter fra fakultets 24 bacheloruddannelser. Her har repræsentanterne arbejdet med fire kriterier:

  • Innovativ og engagerende undervisning under nedlukningen i forbindelse med coronapandemien.
  • Løbende udvikling af undervisningen og videndeling med kollegaer.
  • Klart formidlet og engagerende undervisning.
  • Feedback til studerende og opfølgning af undervisningsevaluering.

Med prisen følger 75.000 kroner. 50.000 kroner er øremærket til udviklingen af undervisningen, mens det resterende beløb er en personlig anerkendelse.

Troels C. Petersen modtager prisen ved en reception på Niels Bohr Institutet klokken 9-10.00 12. august 2021.

Tidligere vindere
2020: Lektor Anne Gravsholt Busck
2019: Lektor Lars Holm Øgendal
2018: Lektor Jonas Peters
2017: Professor Susanne Ditlevsen
2016: Lektor Jan W. Thomsen
2015: Lektor Mikael Pittelkow
2014: Lektor Stephan Sauer
Kilde: KU

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.