Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Hanne Leth Andersen udnævnt til fransk ridder

Légion d’honneur blev indstiftet af Napoleon i 1802. Den er i dag Frankrigs højeste orden.

Rektor på Roskilde Universitet, Hanne Leth Andersen. Foto: Uffe Weng

RUC-rektor Hanne Leth Andersen skal fremover behandles med ekstra respekt, når hun begår sig i det franske.

Tirsdag 30. november modtog hun nemlig ved en ceremoni på Den Franske Ambassade Frankrigs højeste orden: ridder af Æreslegionen i Frankrig, Légion d’honneur.

Det skriver Roskilde Universitet i en pressemeddelelse.

– Hanne Leth Andersen hædres for sin overbevisning, sit engagement og sin kærlighed til Frankrig og det franske sprog, sagde Frankrigs ambassadør Caroline Ferrari i forbindelse med overrækkelsen.

Légion d’honneur blev indstiftet i 1802 af Napoleon. Som modtager af den nye orden kan Hanne Leth Andersen forvente, at soldater gør honnør og står ret, hvis hun bærer ordenen offentligt på fransk jord.

Bidrag til uddannelse og forskning i Frankrig

Derudover fremhævede ambassadøren Hanne Leth Andersens bidrag til undervisning i sprog og til uddannelse og forskning i Frankrig. 

– Det gør os fagligt og kulturelt fattigere, hvis vi som nation kun kan engelsk. Vi får en mere indskrænket samfundsforståelse og en lavere vidensudveksling. Fransk har åbnet mange døre for mig. En dyb forståelse af andre mennesker kræver, at man kan noget af hinandens sprog – at kunne mestre et fremmedsprog på højt niveau åbner ens verden og måde at tænke på, siger Hanne Leth Andersen i pressemeddelelsen.

Hanne Leth Andersen er i forvejen kommandør, den højeste grad inden for den franske orden De akademiske Palmer (Les Palmes Académiques).

Blandt tidligere danske modtagere af Légion d’honneur er tidligere uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), bestyrelsesformand for Danske Bank Karsten Dybvad, filminstruktøren Gabriel Axel, skuespilleren Poul Reumert, brygger Carl Jacobsen, arkitekt Edvard Thomsen og dronning Margrethe.

Om Hanne Leth Andersen

Rektor på RUC siden 2014.

Ph.d. i fransk og professor i universitetspædagogik med særligt fokus på fremmedsprogsprogdidaktik og universitetspædagogik.

Tidligere professor og direktør for CBS Learning Lab.

Kilde: RUC

Forsiden lige nu:

Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.