RUC-rektor Hanne Leth Andersen skal fremover behandles med ekstra respekt, når hun begår sig i det franske.
Tirsdag 30. november modtog hun nemlig ved en ceremoni på Den Franske Ambassade Frankrigs højeste orden: ridder af Æreslegionen i Frankrig, Légion d’honneur.
Det skriver Roskilde Universitet i en pressemeddelelse.
– Hanne Leth Andersen hædres for sin overbevisning, sit engagement og sin kærlighed til Frankrig og det franske sprog, sagde Frankrigs ambassadør Caroline Ferrari i forbindelse med overrækkelsen.
Légion d’honneur blev indstiftet i 1802 af Napoleon. Som modtager af den nye orden kan Hanne Leth Andersen forvente, at soldater gør honnør og står ret, hvis hun bærer ordenen offentligt på fransk jord.
Bidrag til uddannelse og forskning i Frankrig
Derudover fremhævede ambassadøren Hanne Leth Andersens bidrag til undervisning i sprog og til uddannelse og forskning i Frankrig.
– Det gør os fagligt og kulturelt fattigere, hvis vi som nation kun kan engelsk. Vi får en mere indskrænket samfundsforståelse og en lavere vidensudveksling. Fransk har åbnet mange døre for mig. En dyb forståelse af andre mennesker kræver, at man kan noget af hinandens sprog – at kunne mestre et fremmedsprog på højt niveau åbner ens verden og måde at tænke på, siger Hanne Leth Andersen i pressemeddelelsen.
Ce grand honneur touche mon cœur qui parle deux langues. La maîtrise de plusieurs langues est une route vers le respect de l’autre et vers la paix #education #languages #dkpol https://t.co/ICjjfDS4a9
— Hanne Leth Andersen (@HanneLethRUC) December 1, 2021
Hanne Leth Andersen er i forvejen kommandør, den højeste grad inden for den franske orden De akademiske Palmer (Les Palmes Académiques).
Blandt tidligere danske modtagere af Légion d’honneur er tidligere uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), bestyrelsesformand for Danske Bank Karsten Dybvad, filminstruktøren Gabriel Axel, skuespilleren Poul Reumert, brygger Carl Jacobsen, arkitekt Edvard Thomsen og dronning Margrethe.
Rektor på RUC siden 2014.
Ph.d. i fransk og professor i universitetspædagogik med særligt fokus på fremmedsprogsprogdidaktik og universitetspædagogik.
Tidligere professor og direktør for CBS Learning Lab.
Kilde: RUC
Forsiden lige nu:

49 skæve forskningsideer får økonomisk støtte af fond
Villum Fonden Experiment-program har uddelt bevillinger til i alt 49 skæve forskningsprojekter for en samlet værdi af 97 millioner kroner.

Lundbeckfonden giver millioner til forsker: Vil finde kuren på hidtil uhelbredelig sygdom
RNA-forsker Ulf Andersson Vang Ørom har gjort en banebrydende opdagelse i mus i jagten på en kur til Huntingtons sygdom. Nu fortsætter arbejdet i menneskehjernevæv.

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer
De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.