Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Her er Villum Fondens 22 nye forskertalenter

22 forskertalenter indenfor teknisk og naturvidenskabelig forskning modtager tilsammen 126 mio. kr. fra Villum Fondens Young Investigator-program. De skal nu have hul på forskerkarrieren i projekter, der undersøger alt fra galakser og bæredygtig mystik til kvantecomputing.

22 nye forskertalenter fra fem af landets universiteter kan nu kalde sig Villum Young Investigators og slå hul på deres forskerkarriere med millioner i ryggen. Foto: Villum Fonden.

Kvantecomputing, miljøpåvirkning på sternestrømme i fjerne galakser, planters temperaturer på Arktis og kemikaliebryggeri. Forskningsdrømmene er store, og det er verdens store spørgsmål og presserende kriser også.

I tråd med videnskabens år bliver det nu forenet og forløst med de største forsker talenter indenfor de tekniske og naturvidenskabelige fag gennem Fondens Villum Young Investigator-program.

22 forskertalenter får gennem en bid af en samlet pulje på 126 millioner kroner dermed mulighed for at jagte deres bedste ideer og sætte sit eget forskerhold til at realisere forskningsprojekter, oplyser Villum Fonden.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: