Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Horizon Europe støtter stort klimaprojekt i Danmark

Danmark er en blandt fire EU-regioner, der skal teste løsninger på centrale klimaudfordringer. Projektet er støttet af Horizon Europe med i ca. 200 mio. kroner.

Region Midtjylland er en blandt fire EU-regioner, der skal medvirke i et nyt stort klimaprojekt. Her er det en parkeringsplads ved Skjern, der er blevet oversvømmet. Foto: iStock/frankix

Borgere og lokale myndigheder i hele Europa står over for presserende klimaudfordringer, og nu støtter Europa-Kommissionen løsninger på disse udfordringer, ved at finansiere et stort forsknings- og innovationsprojekt med navn RESIST.

Finansieringen sker gennem Horizon Europe-programmet, og projektet har et samlet budget på ca. 200 mio. kroner og involverer 56 partnere fra EU, Norge og Ukraine.

Projektet er skabt ”ud fra de reelle udfordringer og behov i 12 klimasårbare regioner i Europa", forklarer Vilija Balionyte-Merle – koordinator på projektet, i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: