Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Nu igen… budgettet skrider

KUA2 og KUA3 blev det, ligesom Mærsk Bygningen, og Pharma Science building. Store offentlige byggerier bliver ofte forsinkede – og nu rammer samme sygdom den nye Niels Bohr Bygning

Niels Bohr Bygningen på jagtvej er ramt af forsinkelser på sjette år. Foto: Dragør Luftfoto/Bygningsstyrelsen

KUA2 og KUA3 blev det, ligesom Mærsk Bygningen, og Pharma Science building. Store offentlige byggerier bliver ofte forsinkede – og nu rammer samme sygdom den nye Niels Bohr Bygning . Nå, ja – og så bliver regningen mindst 160 mio. dyrere. Hvor mon regningen lige ender…?

Byggeriet er sat til at koste 1,6 mia kroner og skulle være færdigt til indflytning ved årsskiftet 2016- 2017. Men den tidsplan holder altså ikke. Det varer det mindst et år før forskerne kan begynde at sætte bøger på reoler og overskrible whiteboards.
Firmaet Instalaciones Inabensa – en spanskejet entreprenør, vandt oprindelig opgaven med at stå for vvs og ventilation i bygningen til 202 mio. kr. De er nu blevet fyret pga. svigt i kvalitet af installationer og massive forsinkelser. En beslutning firmaet har sat sine advokater til at granske.

Men problemet rækker ud over den konkrete sag. For det er blot det seneste eksempel på at byggerier styret af byggestyrelsen, men betalt af Københavns universitet, bliver bliver både dyrere end forventet og forsinket. En række sager som ledelsen på universitet iflg. Universitetsavisen, er meget ærgerlige over, da det ud over store økonomiske gener, også skaber problemer for deres forskning og undervisning.

Endnu vil Byggestyrelsen ikke sætte hverken endelig tid eller pris på byggeriet, men den store regning ender efter al sandsynlighed hos Københavns Universitet- nu igen. Læs mere her…

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.