Rektor på IT Universitetet, Mads Tofte, har meddelt universitetets bestyrelse, at han ikke vil søge den opslåede stilling som rektor for IT-Universitetet i København.
Mads Tofte forlader derfor universitetet, når hans åremålsansættelse udløber ved årsskiftet. Den nuværende rektors afgang ærgrer ITU’s bestyrelsesformand, Maria Rørbye Rønn:
– Det er med stor ærgrelse, at jeg har modtaget beskeden om, at Mads har valgt ikke at søge stillingen. Mads har gennem sit virke som rektor for IT-Universitetet siden grundlæggelsen i 1999 ydet en enestående indsats for at etablere et universitet, der leverer state-of-the-art undervisning og forskning indenfor it, siger hun og uddyber:
– Mads har på ambitiøs og målrettet vis opbygget en institution, der med sit fokus på it-uddannelse og -forskning er mere relevant for det danske samfund end nogensinde før, siger Maria Rørbye Rønn, formand for IT-Universitets bestyrelse.
Hovedpersonen selv, Mads Tofte, er meget fåmælt om hvorfor han har besluttet ikke at søge sit eget job:
– Det har ikke noget med universitetet at gøre. Jeg er super glad for både bestyrelsen og universitetet. Derudover har jeg ingen kommentarer, siger han.
Det eneste han vil sige er, at der ikke umiddelbart er nye karriereplaner på tapetet:
– Jeg har ingen karrieremæssige planer. Når jeg forlader ITU i det nye år vil jeg rejse til Nigeria, hvor vores datter bor, og lære hende at programmere. Og så vil jeg tage ude at sejle. Det glæder jeg mig til.
Til gengæld taler han gerne om den fantastiske rejse, han oplever IT Universitetet har været på, siden han startede på den daværende IT Højskolen i København tilbage i 1999.
– Vi har bygget en institution. Det er ikke så mange der gør det. Vi er nu et af de otte danske universiteter. Da jeg startede hed det IT-højskolen i København og havde et årligt budget på 13 mio. kr., hvoraf vi kun formåede at bruge de 9. mio. I dag har vi et budget på 280 mio. kr. Det har været en helt fantastisk rejse i alle årene, siger den afgående rektor.
Han uddyber:
– Jeg er stolt af alt det vi har opnået på universitetet. Vi har påvirket hvordan man forstår IT i Danmark og vi har uddannet rigtig, rigtig mange dygtige kandidater.
Anerkendt forsker
Det ledige job som rektor på IT Universitetet er lige nu slået op. Hvis man læser opslaget, kan man få en fornemmelse af, hvad det er for en profil bestyrelsen leder efter.
Ifølge jobopslaget er ITU på jagt efter en rektor, der er en anerkendt forsker indenfor et af universitetets områder. Man ønsker også at vedkommende har erfaring med ledelse, udvikling og organisering af forsknings- og uddannelsesmiljøer i større organisationer og så vil der blive lagt særlig vægt på en stribe personlige kvalifikationer såsom at være tillidsvækkende, lyttende og dygtig til at engagere medarbejdere.
Der er ansøgningsfrist til det ledige rektorjob d. 6. juni kl. 12.00
Det fulde opslag til stillingen som rektor for IT-Universitetet kan læses her
Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
