Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Lasse Horne Kjældgaard bliver direktør for Carlsbergfondet

Den 1. januar 2023 tiltræder Lasse Horne Kjældgaard som direktør for Carlsbergfondet og bliver dermed den første direktør i Carlsbergfondets historie. Ansættelsen sker som led i en ambition om at styrke fondets governance-struktur og samtidig sikre det bedst mulige samspil på tværs af fondets forskellige afdelinger.

Lasse Horne Kjældgaard bliver den første direktør i Calrsbergfondets historie. Foto: Ditte Capion.

For første gang siden brygger J.C. Jacobsens grundlæggelse af Carlsbergfondet for 146 år siden skal en direktør stå i spidsen for fondets virke. I stillingen tiltræder dr.phil. og professor på Syddansk Universitet Lasse Horne Kjældgaard, der kommer med stor erfaring fra forskellige ledende stillinger i væsentlige danske forsknings- og kulturinstitutioner.

Ansættelsen af Lasse Horne Kjældgaard sker efter en grundig rekrutterings- og strategiproces, som skal fremtidssikre Carlsbergfondet organisatorisk samt styrke fondets relation til omverdenen. Lasse Horne Kjældgaard tiltræder stillingen den 1. januar 2023.

Som fondsdirektør skal Lasse Horne Kjældgaard stå i spidsen for den daglige drift af Carlsbergfondet og sammen med fondets sekretariat sikre eksekvering af fondets strategier.

Forkvinde for Carlsbergfondets bestyrelse Majken Schultz udtaler:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: