37 projekter inden for miljøteknologi skal dele en bevilling på omkring 81 millioner kroner.
Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.
Pengene er blevet fordelt af Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) via en bevilling på finansloven og fra Forskningsreserven.
– Vores natur er i krise, og vi står over for store klima- og miljøudfordringer. Hvis vi skal nå regeringens ambitiøse målsætninger for vores klima og natur, så kræver det nye løsninger, og alle redskaber skal i brug, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i pressemeddelelsen.
Hun fortsætter:
– De danske virksomheder er heldigvis i verdensklasse, når det handler om at udvikle grøn teknologi. Og MUDP er et vigtigt værktøj til at omsætte ideer til handling i de kommende år.

MUDP støtter forskningsprojekter inden for ”den bredere miljødagsorden”. Programmet har modtaget 112 ansøgninger til et samlet beløb for omkring 284 millioner kroner.
Ministeriet skriver videre, at projekterne blandt andet er blevet udvalgt efter potentialet til at støtte op om implementeringen af klimaloven, klimahandlingsplanen og den grønne forskningsstrategi.
– Igen i år oplever vi stor interesse for at få del i midlerne fra MUDP, og vi har modtaget ansøgninger til langt over beløbet, vi har til rådighed. Det vidner om, at vi i Danmark er på forkant med udviklingen af fremtidens miljøteknologi, siger MUDP’s bestyrelsesformand Malou Aamund i pressemeddelelsen.
146 millioner kroner til rådighed
I forbindelse med forhandlingerne om Forskningsreserven 2020 blev et flertal i Folketinget enige om at afsætte 121 millioner kroner til MUDP.
Dermed har MUDP haft 146 millioner kroner til rådighed i 2021. Samtidig besluttede Folketingets partier gennem Forskningsreserven at afsætte 2,1 milliarder kroner til grøn forskning.
Styrkelse af danske virksomheder
Tilbage i 2019 blev det besluttet, at MUDP i årene 2020-2023 med udgangspunkt i FN’s Verdensmål skal arbejde for at ”stoppe tilbagegangen i biodiversiteten, bremse den globale opvarmning og beskytte miljøet og menneskers sundhed”. Det skal ske ved at styrke danske virksomheder.
– Vi glæder os i bestyrelsen til, sammen med virksomheder, forskere og andre gode kræfter, at hjælpe Danmark i front for den grønne omstilling. Med den nye 4-årige strategi og årets aftale om forskningsreserven har vi et rigtig godt udgangspunkt, lød det fra Malou Aamund.
Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
