Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Millionunderskud tvinger DPU til at skære 22 stillinger

Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) på AU lider under et stort underskud på 15 millioner kroner. Sparekniven svinger nu over personalet. Det koster 22 stillinger og sætter forskningens kvalitet i farezonen.

Efter en årrække med presset økonomi DPU er instituttet nu nødsaget til at afskedige personale for at dække et underskud på 15 millioner kroner. Foto: DPU.

Undervisningskvalitet, forskning og trivsel er i overhængende fare. ”En katastrofe” lyder det fra DPU's tillidsrepræsentant. Det gælder ikke kun for personalet, men potentielt set også instituttets grundforskning og anvendt forskning indenfor pædagogik og uddannelse.

Krisen rammer DPU i kølvandet på årevis af presset økonomi, der nu fører til, at sparringsrunden ikke længere kan komme uden om personalet, skriver Forskerforum.

Det triste, men uomgængelige regnestykke med et underskud på 15 millioner kroner, tvinger DPU til at sparre 13 millioner kroner i lønmidler. Det svarer til 22 stillinger.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: