Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nanodesign af fødevarer vinder forskningspris på 100.000 euro.

FOSS, der laver analyseløsninger til fødevareindustrien, uddeler hvert år forskningspriserne Nils Foss Excellence Prize og Nils Foss Talent Prize. I år går hovedprisen til professor David Julian McClements. 18 november 2019 tildeles han et beløb på 100.000 euro til videre forskning. Talentprisen går til adjunkt Qian Janice Wang. .

“FOSS er stolt over at støtte innovation og banebrydende forskning inden for fødevarevidenskaben. Det gælder både de idéer, der har formet den måde, vi tænker på i dag, og de nye ideer, der sætter kursen fremad. Vores forretning bygger netop på den slags innovation, og det er også grunden til, at vi har stiftet denne pris,” siger Kim Vejlby Hansen, administrerende direktør for FOSS.

En komité bestående af repræsentanter fra både den akademiske verden og fødevareindustrien udvælger vinderne, og i år går priserne til research inden for fødevaredesign og sansernes indvirkning på smagsopfattelsen.

Vinderen af Nils Foss Excellence Prize og 100.000 euro er professor David Julian McClements fra University of Massachusetts. Professor McClements forsker i fødevarearkitektur, der bruges til at designe fødevarer på nano-niveau. Resultatet er funktionelle fødevarer med forbedret kvalitet, ernæring, sikkerhed og bæredygtighed.

Nils Foss Talent Prize, og de medfølgende 15.000 euro, går til adjunkt ved Aarhus Universitet, Qian Janice Wang, der forsker i smagsopfattelsen af det, vi spiser. Ved at trække på alle sanserne, og især lyde, søger Wang at forstå hjernens smagssystem. Hvordan påvirkes smag af det, vi hører?

Formand for komitéen og for DTUs bestyrelse, Per Falholt, uddyber: ”Dette års vindere har gjort vigtige bidrag til fødevarevidenskaben og har bragt nogle helt nye ideer til bordet. Det er essentielt, at vi forstår både sammensætningen af det, vi spiser, og det, der påvirker vores smagssystem. På den måde kan man designe en sundere fremtid – både gennem nanoteknologi og ved hjælp af sanserne.”

 

Forsiden lige nu:


Millionunderskud tvinger DPU til at skære 22 stillinger

Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) på AU lider under et stort underskud på 15 millioner kroner. Sparekniven svinger nu over personalet. Det koster 22 stillinger og sætter forskningens kvalitet i farezonen.


Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.