Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Niels Heine Kristensen ansat som professor på Roskilde Universitet

Niels Heine Kristensen er ansat som professor på Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universistet. Med ansættelse af Niels Heine Kristensen som professor i bæredygtige fødevaresystemer får instituttet en professor med bred tværfaglig, forskningsmæssig forståelse for, hvordan fødevarestudier og omstillinger i landbrugs-, fødevare- og måltidssektorerne kan tilrettelægges for at styrke bæredygtighed, cirkularitet og kvalitet – til gavn for samfund, erhverv og borgere.

Den nye professor er hentet til Roskilde Universitet fra et professorat ved Umeå Universitet i Sverige, hvor han som ‘Chair in Culinary Arts and Food Studies’ også har været viceforstander for Restaurant Högskolan. På Umeå Universitet har han blandt andet stået for udviklingen af en gastronomisk orienteret forskeruddannelse.

Niels Heine Kristensens forskning skaber ny viden, som kan give mange af sektorens aktørgrupper og beslutningstagere ny, forskningsbaseret viden om, hvordan en bæredygtig omstilling kan planlægges og gennemføres. I de seneste år har en del af forskningen også omhandlet praksis og kontekst for maden i offentlige og private institutioner som børnehaver, skoler, plejehjem, sygehuse og restauranter, og hvordan den kan gøres mere brugerorienteret, økologisk og bæredygtig.

Niels Heine Kristensen tager et stort internationalt forskernetværk med til Roskilde Universitet herunder samarbejder med kolleger på nogle af de førende europæiske og amerikanske universiteter inden for agroøkologi og fødevaresystemer.

Helt aktuelt har han en fremtrædende rolle i Europa-Kommissionens Horizon 2020-projekt NEXTFOOD med et budget på i alt syv millioner euro. Projektet indgår i EUs store satsning for at udvikle metoder, strategier og partnerskaber til at fremme bæredygtighed, cirkularitet, sundhed og kvalitet i hele fødevarekæden fra jord til bord.

Roskilde Universitet har gennem de seneste år arbejdet målrettet med at opbygge en forskningsmæssig platform, der arbejder med den cirkulære bio-økonomi og agro-økologien. Niels Heine Kristensens forskning og forskningsnetværk vil styrke universitetets forskning inden for grøn og bæredygtig transition. Ligesom Roskilde Universitet dyrker Niels Heine Kristensen tværfagligheden,

fordi ingen problemer kan løses ud fra ét fagligt synspunkt, som han formulerer det.

Niels Heine Kristensen har en baggrund som civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, hvor han også tog sin ph.d. og har været ansat som lektor. I 2007 blev han udnævnt til professor (mso) på Aalborg Universitets afdeling i København.

Forsiden lige nu:


Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.PET har skruet markant op for indsatsen

Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.


Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.