Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Novo Nordisk Fonden ansætter ny Scientific Director

Paul W. Franks kommer fra stillingen som vicedirektør for Lund University Diabetes Center.

Professor Paul Franks tiltræder i Novo Nordisk Fonden 17. maj. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden har ansat professor Paul W. Franks i en nyoprettet stilling som Scientific Director for Patient Care.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

– Vi er rigtigt glade for at kunne byde så kompetent en forsker som Paul W. Franks velkommen til Patient Care, hvor han skal hjælpe resten af teamet med at støtte Steno Diabetes Centrene, forskningsmiljøerne og samfundet med at skabe højere livskvalitet for folk med diabetes og andre kroniske lidelser, siger Martin Ridderstråle, Senior Vice President og leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden.

Siden 2016 har Novo Nordisk Fonden bevilget omkring 7,8 milliarder kroner til etableringen af Steno Diabetes Centrene.

Skal styrke videnskabelig udvikling

Ifølge Novo Nordisk Fonden har Paul W. Franks arbejdet med præcisionsmedicin, hvilket også vil være hans arbejdsområde i fonden.

– Formålet med den nye stilling er at styrke den videnskabelige udvikling og kliniske anvendelse af præcisionsmedicin for kroniske, komplekse sygdomme, først og fremmest diabetes, med afsæt i det grundlæggende spørgsmål: Hvad er den rette behandling for den enkelte patient på det rigtige tidspunkt?, siger Martin Ridderstråle i pressemeddelelsen.

Læs også: Novo Nordisk Fonden uddeler 50 millioner kroner til forskning i diabetes

Paul W. Franks kommer fra en stilling som vicedirektør for Lund University Diabetes Center i Malmø. Han har desuden været forskningsleder for genetisk og molekylær epidemiologi samt professor i genetisk epidemiologi ved Institut for Klinisk Videnskab ved Lund Universitet. Derudover er han Adjunct Professor ved Harvard School of Public Health, Boston.

Paul W. Franks tiltræder i Novo Nordisk Fonden 17. maj.

Midler til USA og Canada

I februar uddelte Novo Nordisk Fonden sine årlige midler til projekter målrettet de danske Steno Diabetes Centre. Her gik halvdelen af pengene til et nationalt forskningsprojekt, hvor alle de fem danske Steno Diabetes Centre deltager. Projektet vil undersøge, hvordan en række arvelige og livsstilsmæssige faktorer påvirker udviklingen af type 2 diabetes.

Læs også: Novo Nordisk Fonden giver stort millionbeløb til nyt forskningsakademi

Fonden oplyste videre, at den som noget i nyt i forbindelse med de årlige bevillinger havde uddelt midler til samarbejder med universiteter i USA og Canada.

Det skete som et led i markeringen af, at det i år er 100 år siden, at insulinen blev opdaget i Canada.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.