Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Novo Nordisk Fonden ansætter ny Scientific Director

Paul W. Franks kommer fra stillingen som vicedirektør for Lund University Diabetes Center.

Professor Paul Franks tiltræder i Novo Nordisk Fonden 17. maj. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden har ansat professor Paul W. Franks i en nyoprettet stilling som Scientific Director for Patient Care.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

– Vi er rigtigt glade for at kunne byde så kompetent en forsker som Paul W. Franks velkommen til Patient Care, hvor han skal hjælpe resten af teamet med at støtte Steno Diabetes Centrene, forskningsmiljøerne og samfundet med at skabe højere livskvalitet for folk med diabetes og andre kroniske lidelser, siger Martin Ridderstråle, Senior Vice President og leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden.

Siden 2016 har Novo Nordisk Fonden bevilget omkring 7,8 milliarder kroner til etableringen af Steno Diabetes Centrene.

Skal styrke videnskabelig udvikling

Ifølge Novo Nordisk Fonden har Paul W. Franks arbejdet med præcisionsmedicin, hvilket også vil være hans arbejdsområde i fonden.

– Formålet med den nye stilling er at styrke den videnskabelige udvikling og kliniske anvendelse af præcisionsmedicin for kroniske, komplekse sygdomme, først og fremmest diabetes, med afsæt i det grundlæggende spørgsmål: Hvad er den rette behandling for den enkelte patient på det rigtige tidspunkt?, siger Martin Ridderstråle i pressemeddelelsen.

Læs også: Novo Nordisk Fonden uddeler 50 millioner kroner til forskning i diabetes

Paul W. Franks kommer fra en stilling som vicedirektør for Lund University Diabetes Center i Malmø. Han har desuden været forskningsleder for genetisk og molekylær epidemiologi samt professor i genetisk epidemiologi ved Institut for Klinisk Videnskab ved Lund Universitet. Derudover er han Adjunct Professor ved Harvard School of Public Health, Boston.

Paul W. Franks tiltræder i Novo Nordisk Fonden 17. maj.

Midler til USA og Canada

I februar uddelte Novo Nordisk Fonden sine årlige midler til projekter målrettet de danske Steno Diabetes Centre. Her gik halvdelen af pengene til et nationalt forskningsprojekt, hvor alle de fem danske Steno Diabetes Centre deltager. Projektet vil undersøge, hvordan en række arvelige og livsstilsmæssige faktorer påvirker udviklingen af type 2 diabetes.

Læs også: Novo Nordisk Fonden giver stort millionbeløb til nyt forskningsakademi

Fonden oplyste videre, at den som noget i nyt i forbindelse med de årlige bevillinger havde uddelt midler til samarbejder med universiteter i USA og Canada.

Det skete som et led i markeringen af, at det i år er 100 år siden, at insulinen blev opdaget i Canada.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.