Novo Nordisk Fonden har over en seksårig periode bevilget 150 millioner kroner til etablering og drift af Danish Cardiovascular Academy.
Det skriver fonden i en pressemeddelelse.
Ifølge fonden vil Danish Cardiovascular Academy få hovedsæde på Aarhus Universitet.
Akademiet bliver et afgørende afsæt for at videreudvikle hjerte-kar-forskningsmiljøerne
Planen er, at det nye akademi skal forske i forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme samt undersøge, hvordan livskvaliteten med sygdommen kan blive bedre.
– Akademiet bliver et afgørende afsæt for at videreudvikle hjerte-kar-forskningsmiljøerne ved de danske universiteter og for at understøtte en ny generation af hjerte-kar-forskere, som kan skabe forskningsgennembrud og fremme innovation på tværs af fagligheder, siger Lars Bo Nielsen, dekan på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Health, Aarhus Universitet, i pressemeddelelsen.
Det er en udvikling, Novo Nordisk Fonden ser mange positive perspektiver ved
Lars Bo Nielsen siger videre, at akademiet vil give forskertalenter fra hele landet mulighed for at mødes med topforskere fra ind- og udland. Håbet er, at kunne skabe et stærkt forskningsnetværk med de bedste ph.d.-studerende og postdocs inden for hjerte-kar-området.
– Det er en udvikling, Novo Nordisk Fonden ser mange positive perspektiver ved og dermed gerne vil støtte, siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President, Biomedicine & Health Sciences, Novo Nordisk Fonden.
Coronapandemi påvirker ikke udbetalinger
På trods af den aktuelle coronapandemi har Novo Nordisk Fonden kunnet fastholde deres normale uddelingsniveau i 2020 – og fastholde deres strategi om at øge udbetalingerne frem mod 2023. I oktober sidste år kunne Science Report med udgangspunkt i en rapport fra Fondenes Videnscenter skrive, at covid-19 ligefrem var medvirkende til, at fonden i 2020 kunne øge uddelingerne. I løbet af foråret 2020 uddelte fonden for eksempel i omegnen af 400 millioner kroner til coronarelaterede projekter.
– Vi forventer dog ikke, at covid-19-krisen isoleret set kommer til at påvirke vores samlede uddelinger de kommende år i hverken op- eller nedadgående retning, men det er muligt, at vi vil foretage nogle omprioriteringer, sagde Niels Peder Nielsen, viceadministrerende direktør i Novo Nordisk Fonden, til Science Report ved den lejlighed.
Siden 2010 har Novo Nordisk Fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner.
Samarbejde med patienterne
Danish Cardiovascular Academy vil forsøge at samle videnskaben i form af input fra universiteter, hospitaler og andre forskningsinstitutioner med patienternes erfaringer. Derfor er Hjerteforeningen også blandt partnerne i akademiet. Patientforeningen bidrager med 30 millioner kroner.
De øvrige danske samarbejdspartnere er Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Københavns Universitet samt de fire universitetshospitaler i Aarhus, Odense, Aalborg og København.
Forsiden lige nu:

Review af forskningsartikler: Miljø og ressourcer kan ikke holde til fortsat vækst
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Lundbeck giver tre bud til ny life science strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vi har brug for flere kloge hoveder for at sikre life science. Det kræver en trefoldig aktiv politik, mener Elise Hauge fra Lundbeck.

Tankevækkende vinderbilleder fra forskningens forunderlige verden
Forskning i sukkersyge, havvirus og skizofreni finder vej til vinderbillederne i Danmarks Grundforskningsfonds Fotokonkurrence 2023.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
