Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Novo Nordisk Fonden er klar med 50 mio til akutindsats mod corona

Der kan søges om støtte til videnskabelige, oplysningsmæssige og sociale initiativer.

Bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Coronavirus-epidemien spreder sig eksponentielt i hele verden, herunder i Danmark. Risikoen for at blive smittet er meget høj, og Sundhedsstyrelsen estimerer, at sygdomsbyrden fra Covid-19 og belastningen af sundhedsvæsnet kan blive kritisk. 

Tidligere på ugen valgte regeringen at give et ekstraordinært tilskud på 50 millioner til corona-relateret forskning, så uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) hurtigt kunne give direkte støtte til forskning, der for eksempel kan fremme diagnosticering eller behandling af patienter med coronavirus.

Nu melder Danmarks største erhvervsdrivende fond sig også på banen med et tilsvarende beløb.

Novo Nordisk Fonden har afsat 50 mio. kroner til at støtte projekter, der med et nationalt fokus vil forsøge at mindske de sundhedsmæssige konsekvenser af coronavirus-epidemien i Danmark. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Der kan søges om støtte til videnskabelige, oplysningsmæssige og sociale initiativer. Projekterne skal hurtigt kunne sættes igang, og så skal de være af en sådan karakter, at viden fra projekterne bliver tilgængelig og kan udnyttes i lignende situationer i fremtiden.

– Vi står over for meget alvorlige sundhedsmæssige udfordringer.  Vi håber, at vi med dette initiativ kan være med til at støtte op om håndteringen af effekterne af Covid-19-situationen i Danmark til gavn for både enkeltpersoner og for samfundet som helhed, siger Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Hvad kan der søges til? 

Der kan søges om støtte inden for 3 områder:

  • Videnskabelige projekter, der tester nye behandlinger, teknikker/teknologier eller forebyggende tiltag, der med hurtig virkning kan benyttes til at håndtere sundhedssystemets udfordringer i den aktuelle situation.
  • Oplysningsmæssige tiltag, der kan forbedre kommunikation til borgerne og vidensforståelse af den sundhedsmæssige håndtering af krisen.
  • Sociale tiltag, der skal imødekomme særlige sundhedsmæssige behov hos udsatte grupper i forbindelse med krisen. 

Ansøgere kan ansøge fonden om op til 5 mio. kr. til et projekt. Der er ingen ansøgningsfrist, idet ansøgninger vil blive vurderet løbende, og grundet situationens alvor vil ansøgere få svar inden for 48 timer.

Hvem kan søge? 

Ansøger skal være tilknyttet et offentlige institutioner eller myndigheder, eller private ikke-for-profit organisationer (for eksempel NGO’er) i Danmark, der deltager i bekæmpelsen af coronavirus-epidemien. Læs mere om ansøgningsprocessen, hvem der kan søge, og hvad der kan søges midler til her.

Styrket indsats mod virale infektioner i fremtiden

Det nye initiativ kommer, efter Novo Nordisk Fonden tidligere i marts meldte ud, at fonden har afsat 20 mio. kr. til at støtte forskning og udvikling, der kan bidrage til, at Danmark kan styrke beredskabet og indsatsen over for nye virale epidemier i fremtiden. Læs mere her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.