Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere

Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark.

- Vores støtte til stipendieprogrammerne vil hjælpe ukrainske forskere med at bevare deres ekspertise, udtaler Lene Oddershede, Senior Vice President, Natural & Technical Sciences, Novo Nordisk Fonden.

På grund af den igangværende krig i Ukraine er mange ukrainere blevet fordrevet til såvel nabolande som andre lande i Europa. Heriblandt forskere der er blevet tvunget til at forlade deres laboratorier og klasseværelser.

For at afhjælpe denne vanskelige situation støtter Novo Nordisk Fonden to separate stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at vedligeholde deres forskningsekspertise og samtidig udvide deres internationale netværk, indtil forholdene tillader dem at vende tilbage til deres hjemland.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: