Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst

Forskningscenteret CORC støtter fem nye CO₂-projekter, der skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.

Forskningscenteret CORC på Aarhus Universitet satser stort på udviklingen af nye teknologier til fangst og omdannelse af CO2. Foto: iStock/Nejc Gostincar

På Aarhus Universitet findes et helt center, der kun forsker i CO2.

Det hedder Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center (CORC), og centerets mission er at generere ny viden og nye teknologier til fangst og omdannelse af CO2 til inaktivt kulstof - som f.eks. kan lagres i et fysisk produkt - eller til brug i en cirkulær økonomi.

En væsentlig del af centrets rolle er at indsamle nye ideer inden for innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i fangst og omdannelse af CO2

CORC har netop gennemført centrets første tema-opslag, hvor mere end 70 forslag blev indsendt.

Ud fra disse er fem projekter, som har potentiale til at levere nye gennembrud inden for opsamling og omdannelse af CO2 udvalgt til at modtage forskningsmidler fra CORC.

To af projekterne er inden for kemi og tre er inden for life science.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: