Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny doktor udvikler forbedrede MR-skanninger til hjernen 

 Brian Hansen fra AU og AUH har netop forsvaret sin doktorafhandling om eksperimentelle MR-skanninger. Metoderne kan bruges til at studere hjernens mikroskopiske opbygning og kan på sigt føre til tidligere diagnose af blandt andet demens.

Brian Hansen fra Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, og Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab på Aarhus Universitetshospital er netop blevet udnævnt til doktor i medicin.

I samarbejde med sine kolleger udvikler han eksperimentelle MR-skanningsteknikker, som kan undersøge hjernevævets mikroskopiske opbygning. Forskningen er et skridt på vejen til at kunne diagnosticere demens og andre hjernesygdomme tidligere, da teknikkerne er mere følsomme end eksisterende metoder.

Brian Hansen er ph.d. i fysik fra Aarhus Universitet fra 2007 og kan altså nu også skrive doktor i medicin på sit cv.

Læse mere om Brian Hansens forskning i eksperimentelle MR-skanninger her.

Forsiden lige nu:


Nationalmuseet: Giv os adgang til forskning og nedbryd siloer

Museer bliver ofte overset i den forskningspolitiske debat, fordi de er født i et andet ministerie. Men forskningen i museumsverden er unik og har brug for at blive lukket ind og få del i de helt lavpraktiske goder, der følger med, mener Nationalmuseet.SDU tilknytter amerikansk topforsker

Gregory Clark, en af verdens førende økonomiske historikere, rykker næste år til SDU fra University of California. Ansættelsen muliggøres af en bevilling på 10 mio. kroner fra Danmarks Grundforskningsfond.


Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.