Akademikernes Centralorganisation har valgt formand for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, som ny formand.
Det oplyser Akademikerne i en pressemeddelelse.
– Samfundet og arbejdsmarkedet er under forandring. Komplicerede udfordringer kræver løsninger baseret på både viden og evnen til at samarbejde. Her har Akademikernes medlemmer en enorm betydning, bliver Lisbeth Lintz citeret for at sige i pressemeddelelsen.
Hun fortsætter:
– Fra mit eget arbejdsliv ved jeg, at vi opnår de bedste resultater, når forskellige fagligheder mødes. Jeg ser meget frem til samarbejdet med alle de akademiske organisationer og andre aktører.

Lisbeth Lintz afløser Lars Qvistgaard, der ved årsskiftet har siddet de maksimale seks år på posten.
– Jeg er glad og tryg ved at vide, at Lisbeth tager over, når jeg takker af ved årsskiftet. jeg har kendt Lisbeth længe, og jeg er sikker på, at hun er den helt rigtige til at stå i spidsen for Akademikerne de kommende år, siger Lars Qvistgaard.
Han fortsætter som formand for Akademikerne frem til udgangen af året.
Oprettet i 1972.
Hovedorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark.
Repræsenterer omkring 450.000 medlemmer med en videregående uddannelse.
Kilde: Akademikerne
Forsiden lige nu:

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
