Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Ny viden

Ny SDU professor i geriatri

Karen Andersen-Randberg er udnævnt som ny professor i geriatri på Klinisk Institut på SDU.

Den nyudnævnte professor har arbejdet med geriatri lige siden sit speciale fra Københavns Universitet for 25 år siden og har siden 2001 været ansat som speciale ansvarlig overlæge ved Geriatrisk Afd., Odense Universitets Hospital.

Motiveret af den forventede demografiske udvikling, hvor der kommer flere ældre og en samtidig planlagt reduktion af hospitalssenge, har Karen Andersen-Ranberg engageret sig i klinisk geriatrisk forskning med innovative  løsninger, bl.a. til tidlig opsporing og forebyggelse af akutte indlæggelser, og dels til bedre kommunikation mellem de forskellige behandlingssektorer.

Samtidig med sit kliniske arbejde har Karen Andersen-Ranberg fortsat med at forske i aldring med det formål at forstå, hvorfor vi ældes forskelligt, både nationalt og internationalt.

Som professor vil Karen Andersen-Ranberg sammen med forskningsleder, overlæge, ph.d. Jesper Ryg og adjungeret professor Tahir Masud fra Nottingham University Hospital, videreudvikle den geriatriske forskning ved Odense Universitets Hospital og SDU. Karen Andersen-Ranberg fortsætter også sin forskning indenfor aldringsepidemiologi.

Forsiden lige nu:


Forskningen i Region Sjælland har vokseværk

På seks år er Regions Sjællands samlede antal af forskningsartikler steget med over 50 procent. ​Særligt to forskningsområder og et hospital høster gode resultater.Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.


Seneste artikler:


Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri

Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.