Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Projekt om datasikkerhed skal undersøge risici ved datadrevet økonomi

Et nyt forskningsprojekt på ITU skal undersøge datasikkerheden i datadreven økonomi

Datadrevenøkonomi har et stort potentiale, men samtidig er der udfordringer, vi bør være opmærksomme på, mener Andrzej Wąsowski, Professor på IT-Universitetet København. Han modtager 2 millioner kroner fra VILLUM Fonden til at forske i netop disse udfordringer.

– Datadrevne økonomi både er en enorm succes, der kan skabe fremskridt for menneskeheden, men også en yderst vanskelig udfordring, fordi den gør vores privatliv til en handelsvare. I projektet påbegynder vi et arbejde, der forsøger at forlige behovet for at beskytte privatlivets fred for brugere af digitale teknologier med virksomhedernes behov for at udnytte forretningspotentialet i de data, de indsamler, siger han i presse meddelelsen fra ITU.

Målet med projektet er derfor at teste og udvikle nye metoder til dataudveksling i virksomheder. Det skal resultere i værktøjer, som på sigt skal hjælpe data scientists i virksomheder med at vurdere den risiko, der er for virksomhedens brugere, når data bliver frigivet. På den måde håber Andrzej Wąsowskiat, at projektet kan afhjælpe virksomheder med at begå fejl, hvor brugernes oplysninger afsløres unødvendigt.

– Det vil også give en bedre forståelse af, hvilke risikoniveauer der er acceptable, og hvordan man laver gode dataudvekslings-praksisser.

Projektet løber over to år og skal som udgangspunkt prøve grundlæggede ideer af, og hvis de viser sig at have potentiale, kan forskningen blive udbygget, siger Andrzej Wąsowski.

Bevillingen kommer fra VILLUM Fondens Experiment-bevillinger, som støtter originale forskningsprojekter om teknologi og naturvidenskab. Projektet officielle titel er Assessment of Reidentification Risks with Bayesian Probabilistic Programing (”Risikovurdering af re-identificering af persondata ved hjælp af bayesiansk inferens”).

Forsiden lige nu:

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer

De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.