Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nyudnævnt professor vil finde kuren mod Alzheimers og diabetes

Nyudnævnte professor Yonglun Luo fra Aarhus Universitet håber på at finde en kur mod alvorlige neurodegenerative sygdomme såsom Alzheimers, diabetes og muskelsvind.

Yonglun Luo er netop tiltrådt som professor på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

Yonglun Luo, nyudnævnt professor i gen- og stamcelleteknologi ved institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, håber gennem sin forskning at finde nøglen til mere effektive behandlinger på sygdomme som Alzheimers, diabetes og den sjældne muskelsvindssygdom Duchennes muskeldystrofi.

Han bruger især gen- og celleteknologi i sin forskning, for kuren mod disse sygdomme ligger måske gemt i vores celler, formodes det.

Når vi udvikler neurodegenerative sygdomme som muskelsvind, demenssygdomme eller diabetes gennemgår kroppen nemlig en kompleks proces, der involverer forandringer på både genetisk, molekylært og cellulært niveau.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: