Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Massevis af EU-millioner til sundhedsforskning i Region Sjælland

Fem nye internationale forskningsprojekter modtager tilsammen over 90 millioner kroner i støtte fra EU. Projekterne styres af Sjællands Universitetshospital og skal udvikle sundhedsteknologiske løsninger til behandlingen af blandt andet tarmkræft, søvnapnø og synstab.

Thora Grothe Thomsen, forskningsleder på Sjællands Universitetshospital, vil personalisere behandlingen af søvnapnø. Foto: Region Sjælland.

- I Danmark, Sverige og Norge har vi forskellige behandlingsformer til patienter med søvnapnø, derfor vil vi sammen i projektet finde frem til løsninger, som vi kan tilbyde, når den primære behandling ikke er optimal for den enkelte. Projektets fokus på innovation betyder, at vi involverer patienter i alle projektets faser, og vi udvikler, afprøver og implementerer forbedringerne umiddelbart i den kliniske praksis.

Det fortæller Thora Grothe Thomsen, forskningsleder på Øre-, Næse- og Halsafdelingen på Sjællands Universitetshospital.

Hun forventer, at søvnapnø-projektet vil munde ud i flere forskellige behandlingsmuligheder, hvad der er behov for, da patienter ofte opgiver deres behandling.

Men projektet om søvnapnø er blot én ud af fem projekter, der har modtaget støtte, og som styres fra Sjællands Universitetshospital i Region Sjælland, skriver regionen i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: