Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Roskilde Universitet udnævner tre nye æresdoktorer

Når Roskilde Universitet holder årsfest fredag den 21. september vil universitetet udnævne tre nye æresdoktorgrader. Alle tre går til udenlandske forskere.

De tre æresdoktorer:

Michael Shanks er en engelsk professor fra Stanford Achaeology Center på Stanford University i USA, og han er en internationalt anerkendt forsker med en omfangsrig produktion inden for mange genrer og tværfaglige forskningsfelter. Michael Shanks samarbejder med forskere og forskningsmiljøer på Roskilde Universitet, ligesom to af hans bøger, Theatre/Archeology og antologien Archeologies of Presence: Acting, Performing, Being, har spillet en rolle i udviklingen af det international forskningsfelt Performance Design på RUC.

Boaventura de Sousa Santos, portugisisk professor og leder af Center for Social Studies, Universidade de Coimbra, Portugal, har været en betydningsfuld forsker på flere områder, som har haft stor betydning for Roskilde Universitet. Boaventura de Souza Santos forsker i demokrati, menneskerettigheder, globalisering og sociale bevægelser, og hans forskning spiller tæt sammen med arbejdet med socialt entreprenørskab og innovation på RUC. Desuden har hans arbejde været centralt i udviklingen af Global Humanities på universitetet.

Erik Swyngedouw er en belgisk professor i Geografi fra the School of Enviroment, Education and Development ved University of Manchester i England, og han er en af de mest fremtrædende forskere på sit felt. Han forsker blandt andet i geografisk-politisk økonomi, politisk økologi og urbanisering. Han arbejder tæt sammen med forskellige forskningsgrupper på Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet.

Forsiden lige nu:


Nationalmuseet: Giv os adgang til forskning og nedbryd siloer

Museer bliver ofte overset i den forskningspolitiske debat, fordi de er født i et andet ministerie. Men forskningen i museumsverden er unik og har brug for at blive lukket ind og få del i de helt lavpraktiske goder, der følger med, mener Nationalmuseet.SDU tilknytter amerikansk topforsker

Gregory Clark, en af verdens førende økonomiske historikere, rykker næste år til SDU fra University of California. Ansættelsen muliggøres af en bevilling på 10 mio. kroner fra Danmarks Grundforskningsfond.


Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.