Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Roskilde Universitet udnævner tre nye æresdoktorer

Når Roskilde Universitet holder årsfest fredag den 21. september vil universitetet udnævne tre nye æresdoktorgrader. Alle tre går til udenlandske forskere.

De tre æresdoktorer:

Michael Shanks er en engelsk professor fra Stanford Achaeology Center på Stanford University i USA, og han er en internationalt anerkendt forsker med en omfangsrig produktion inden for mange genrer og tværfaglige forskningsfelter. Michael Shanks samarbejder med forskere og forskningsmiljøer på Roskilde Universitet, ligesom to af hans bøger, Theatre/Archeology og antologien Archeologies of Presence: Acting, Performing, Being, har spillet en rolle i udviklingen af det international forskningsfelt Performance Design på RUC.

Boaventura de Sousa Santos, portugisisk professor og leder af Center for Social Studies, Universidade de Coimbra, Portugal, har været en betydningsfuld forsker på flere områder, som har haft stor betydning for Roskilde Universitet. Boaventura de Souza Santos forsker i demokrati, menneskerettigheder, globalisering og sociale bevægelser, og hans forskning spiller tæt sammen med arbejdet med socialt entreprenørskab og innovation på RUC. Desuden har hans arbejde været centralt i udviklingen af Global Humanities på universitetet.

Erik Swyngedouw er en belgisk professor i Geografi fra the School of Enviroment, Education and Development ved University of Manchester i England, og han er en af de mest fremtrædende forskere på sit felt. Han forsker blandt andet i geografisk-politisk økonomi, politisk økologi og urbanisering. Han arbejder tæt sammen med forskellige forskningsgrupper på Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet.

Forsiden lige nu:

939 forskere og akademiske medarbejdere opfordrer til boykot af israelske forskere

Universitetsansatte på tværs af norden, herunder 139 i Danmark, har skrevet under på en støtteerklæring, hvori de opfordrer de nordiske universiteter til at kræve våbenhvile og boykotte al samarbejde med israelske akademiske institutioner. Det puster til debatten om forskeres ret til at udtrykke sig i en særligt betændt debat.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.