Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

RUC-dekan får nyt job

52-årige Julie Sommerlund skal i fremtiden have ansvaret for uddannelse af journalister.

Julie Sommerlund får som ny rektor på DMJX base i Emdrup. Foto: DMJX

RUC-dekan Julie Sommerlund skal fra 1. april stå i spidsen for DMJX.

Det oplyser DMJX i en pressemeddelelse.

– Julie Sommerlund kommer med en for os helt unik baggrund, fordi hun har haft berøring med uddannelser indenfor stort set alle skolens fagområder – i den ene ende journalistik og kommunikation, i den anden ende visuelle designfag. For første gang i historien får vi dermed en rektor, som alle skolens fag faktisk kan spejle sig i, siger Lea Korsgaard, bestyrelsesformand for DMJX.

Julie Sommerlund er 52 år gammel. Hun kommer fra en stilling som dekan på RUC, hvor hun står i spidsen for kommunikations- og journalistuddannelserne. Tidligere har hun været leder på Kunstakademiets Designskole

– Jeg er meget optaget af de fagligheder, som DMJX rummer, og af hvordan man laver gode uddannelser. Og så er jeg dybt engageret i selve ledelseshvervet, og jeg er meget bevidst om, hvor vigtig ledelse er for at medarbejdere trives. Stillingen som rektor ved DMJX giver mig mulighed for at arbejde med alt dette. Jeg kunne ikke glæde mig mere, siger Julie Sommerlund i pressemeddelelsen.

Base i Emdrup

Julie Sommerlund overtager posten fra Jens Grund Pedersen, der har været konstitueret rektor på journalistuddannelsen siden foråret 2021, hvor daværende rektor Trine Nielsen fratrådte posten efter en større sparerunde og kritik fra konsulentfirmaet Deloitte i forbindelse med manglende økonomistyring.

Med ansættelsen af Julie Sommerlund vender Jens Grund Pedersen tilbage til sin stilling som prorektor, ligesom Helle Kryger Aggerholm, der har været konstitueret prorektor, vender tilbage til stillingen som forsknings- og udviklingschef. 

Den nye rektor bor i Valby. Hun vil derfor have fast base på DMJX i Emdrup, men kommer til at være hyppigt til stede i Aarhus.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.