RUC-dekan Julie Sommerlund skal fra 1. april stå i spidsen for DMJX.
Det oplyser DMJX i en pressemeddelelse.
– Julie Sommerlund kommer med en for os helt unik baggrund, fordi hun har haft berøring med uddannelser indenfor stort set alle skolens fagområder – i den ene ende journalistik og kommunikation, i den anden ende visuelle designfag. For første gang i historien får vi dermed en rektor, som alle skolens fag faktisk kan spejle sig i, siger Lea Korsgaard, bestyrelsesformand for DMJX.
Julie Sommerlund er 52 år gammel. Hun kommer fra en stilling som dekan på RUC, hvor hun står i spidsen for kommunikations- og journalistuddannelserne. Tidligere har hun været leder på Kunstakademiets Designskole
– Jeg er meget optaget af de fagligheder, som DMJX rummer, og af hvordan man laver gode uddannelser. Og så er jeg dybt engageret i selve ledelseshvervet, og jeg er meget bevidst om, hvor vigtig ledelse er for at medarbejdere trives. Stillingen som rektor ved DMJX giver mig mulighed for at arbejde med alt dette. Jeg kunne ikke glæde mig mere, siger Julie Sommerlund i pressemeddelelsen.
Base i Emdrup
Julie Sommerlund overtager posten fra Jens Grund Pedersen, der har været konstitueret rektor på journalistuddannelsen siden foråret 2021, hvor daværende rektor Trine Nielsen fratrådte posten efter en større sparerunde og kritik fra konsulentfirmaet Deloitte i forbindelse med manglende økonomistyring.
Med ansættelsen af Julie Sommerlund vender Jens Grund Pedersen tilbage til sin stilling som prorektor, ligesom Helle Kryger Aggerholm, der har været konstitueret prorektor, vender tilbage til stillingen som forsknings- og udviklingschef.
Den nye rektor bor i Valby. Hun vil derfor have fast base på DMJX i Emdrup, men kommer til at være hyppigt til stede i Aarhus.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.