Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

RUC-forsker modtager international bogpris

Lektor Christian Groes bliver hædret for bogen ‘Affective Circuits: African Migrations to Europe and the Pursuit of Social Regeneration’.

Sammen med sin medforfatter modtager lektor Christian Groes fra Roskilde Universitet den internationale pris CAR Book Prize for 2018.

Christian Groes har skrevet og redigeret bogen ‘Affective Circuits: African Migrations to Europe and the Pursuit of Social Regeneration’ sammen med den amerikanske professor Jennifer Cole fra University of Chicago. Forfatterne bliver hædret ved Society for Medical Anthropologys årsmøde på lørdag den 17. november i San José, USA.

Priskomiteens begrundelse lyder blandt andet, at CAR Book Prize tilfalder Christian Groes og Jennifer Cole for bogens nye måde at tænke på social reproduktion med afsæt i det teoretiske begreb ‘affektive kredsløb’. Det viser, hvordan følelsesmæssige, materielle og sociale udvekslinger binder afrikanske migranter til deres familier, og omvendt, når migranterne rejser til Europa, og på den måde fremmer migrationen nordpå og tilbage igen.

Priskomiteen fremhæver desuden, hvordan bogen er fyldt med bidrag fra de største forskere på området, og at bidragene er formidlet ‘indlevende gennem enestående etnografisk skrivning’ og er baseret på feltarbejder i både Afrika og Europa.

Bogen handler om, hvordan afrikanske migranter på en gang skaber og fastholder sociale relationer med deres slægt derhjemme samtidig med, at de genskaber sociale netværk og nye familieformer, mens de opholder sig i Europa. Bogen viser, hvordan rejsen til Europa ikke er et mål i sig selv, men derimod er en måde at reproducere den verden, migranterne kommer fra, og at leve op til de familieforpligtelser, som de holder fast i på trods af store afstande til hjemlandet, stadig mere lukkede grænser og vanskelige livsvilkår i Europa.

Bogen ‘Affective Circuits: African Migrations to Europe and the Pursuit of Social Regeneration’ udkom på forlaget University of Chicago Press i december 2016.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.