Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Thomas Kofod modtager Hartmann Prisen

Thomas Kofod, der er Klinikchef i Tand-mund-kæbekirurgisk Klinik, modtager den fornemme Hartmann-pris for sin værdifulde og utrættelige indsats inden for ansigts- og kæbekirurgien 

Komplicerede behandlingstyper inden for ansigts – og kæbekirurgi er Thomas Kofods speciale, og i sit arbejde har han bidraget til vigtig udvikling af de kirurgiske behandlinger ved hjælp af computerteknologi.

Thomas Kofod behandler mennesker med behov for større operationer i ansigtsskelettet og kraniet, fx børn og unge med ansigts- og kraniedeformiteter. Ved hjælp af særlige computerprogrammer planlægges de kirurgiske indgreb virtuelt baseret på patienternes CT-scanning.  Derved kan nødvendige flytninger af f.eks. knogleplader omkring hjernen designes præcist, guides og på den måde sikre helt præcise behandlingsresultater. Operationen er således nøje planlagt og kan udføres på computeren inden den udføres ved den rigtige operation. En yderst kompliceret kirurgisk behandling, som har en afgørende betydning for patienternes livskvalitet.

Thomas Kofods evne og interesse for at forene computerteknologien og det kirurgiske indgreb har bl.a. betydet, at klinikken kan tilbyde et behandlingsniveau på højde med de helt store internationale afdelinger som fx Yale Universitets.

Hartmann-prisen uddeles til en person, der gennem en særlig værdifuld indsats har bidraget til en fortsat positiv udvikling af det danske samfund. Prisen er på 300.000 kr.

Forsiden lige nu:

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer

De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.


Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.


Seneste artikler:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.


Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.